FORMULA E - PROST-GYŐZELEM, SPEED-SHOW MIAMIBAN!

Nico Prost nyerte a Miami ePrix-t, óriási csatában legyőzve a második helyen célba érő, a Formula E-ben újoncnak számító Scott Speedet.

Kettő hónap csend után újra dübörgött a Formula E mezőnye, ezúttal Miami utcáin. A rajtot a pole pozícióból az ex-F1-es Jean-Éric Vergne várta, majd mögötte Piquet Jr., Prost, Bird sorrendben sorakoztak fel a pilóták a rajtrácson. A rajtott Piquet Jr. eléggé elrontotta és egészen a 7. helyig csúszott vissza. Sam Bird viszont bravúrosan rajtolt és a 2. körben a negyedik helyről rajtolva már a második helyen haladt.

Bird szorosan Vergne mögött autózott egészen a 20. körig, amikor Vergne kiment a boxba autót cserélni. Bird a 20. körben rohamosan elkezdett lassulni, így többen is elmentek mellette, a brit szó szerint kihajtott mindent az autóból, amit csak lehetett. Az autócseréket követően a mezőny sorrendje szinte teljesen átalakult. A 25. körben Abt vezette a futamot, utána Prost, Di Grassi, Speed volt a sorrend. Az első kieső Bruno Senna volt, aki valószínűleg technikai problémák miatt kényszerült feladni a versenyt a 27.körben. Piquet Jr. közben bravúrosan előzgetett a 32.körtől kezdve, helyrehozva hibáit, amiket a rajtnál vétett.

Az első három helyezett Abt, Prost, Speed egymáson autózva gyönyörű előzéseket mutattak be az utolsó körökben, amiből legjobban Nico Prost jött ki, mivel átvette a vezetést, de néhány kanyarral később eltalálta a falat, ami jelentősen lassította és még drámaibbá tette a befutót. Speed szorosan a nyakán volt az utolsó métereken is. Végül Nico Prost nyerte a Miami ePrix-t, a második Scott Speed lett, a harmadik pedig Daniel Abt.

Végeredmény

fe_2015_miami_race.png

A világbajnoki pontverseny állása:
Fotó: WSR Live / Twitter
Csáti Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr217270253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása