F1 - VAN DER GARDE NYERTE A PERT, FELLEBBEZETT A SAUBER!

Az ausztrál Legfelsőbb Bíróság a Giedo van der Gardénak adott igazat a Sauber kárára, mivel a holland pilótának ítélték az egyik C34-est, mivel neki már régen érvényes kontraktusa volt. Azonban ennek ellenére a svájci gárda fellebbezett.

A melbourne-i bíróság még megkavarhatja az Ausztrál Nagydíj nevezési listáját, ugyanis a mai napon meghozta az ítéletet Giedo van der Garde javára, azaz a hollandnak jogában áll részt vennie a Sauberral a szezonnyitó versenyen, mivel Clyde Croft bíró úgy vélekedett, hogy a 29 éves versenyzőnek valóban van érvényes szerződése a 2015-ös szezonra. Az ítéletben a következő áll: a teljes 2015-ös szezonra vonatkozik, s nem csupán a napokon belül megrendezendő melbourne-i Ausztrál Nagydíjra.”

A Saubert képviselő személyek csalódottan fogadták az ítéletet, állításuk szerint várakozásaikkal ellentétes volt. A svájci gárda fel akar lebbezni, ennek következtében az ügyet helyi idő szerint 15:15-kor újra meghallgatták Ausztráliában, azonban a végső ítélet csak csütörtökön lesz meg, amikor van der Garde és a Sauber F1 Team mellett, a csapat jelenlegi pilótái, Marcus Ericsson és Felipe Nasr is jelen lesz.

Ez állt a Sauber kora reggeli sajtóközleményében: „Csalódottak vagyunk a döntés miatt, megértéséhez időre van szükségünk, s hogy felfogjuk, milyen hatással lehet a szezonkezdetünkre. Egy dolgot nem tehetünk: sem csapatunk, sem egyetlen versenyző biztonságát nem kockáztathatjuk azzal, hogy egy nem felkészült versenyzőt ültessünk be egy olyan autóba, melyet két másik pilótára szabtunk.”

Van der Garde azt állítja, hogy már tavaly nyáron megkötötték a Sauberral az idei évtől érvényes kontraktust, melyet a Sauber később megszegett, amikor leigazolta Felipe Nasrt és Marcus Ericssont. A 29 esztendős holland tavaly a tartalékpilótai pozíciót töltötte be a hinwili gárdánál. Először Svájcban kapott igazat a holland, majd most a jogi lépéseket követően az ausztrál ítélethozók is a van der Garde pártját fogták.

Fotó: F1 Fanatic

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr907260689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása