F1 - ROBERTO MERHI LESZ A MANOR MÁSIK PILÓTÁJA!

Három nappal az Ausztrál Nagydíj első szabadedzését megelőzően a Manor megerősítette, hogy Roberto Merhi lesz a csapat másik pilótája. A spanyol azonban csak az első pár versenyen ül autóba.

Az utolsó pillanatban elkészülő Manor három nappal a szezonnyitó hétvége kezdetét megelőzően bejelentette, hogy a 23 éves Roberto Merhi lesz Will Stevens csapattársa. A spanyol pilóta tavaly már a debütálás kapujában volt a Caterhammel, melynek autóját tavaly három szabadedzésen is vezethette, ám végül nem került sor futamon való részvételre. Eleinte úgy tűnt, hogy a 23 éves Merhi idén is kiesett a Forma-1 pilótapiaci körforgásából, amikor bejelentette, hogy idén is a WSR 3.5-ös géposztályában folytatja karrierjét, így meglepő volt a Manor reggeli bejelentése.

„Elképesztően izgatott vagyok, hogy a Manor F1 Team színeiben debütálhatok ezen a hétvégén. Nagy felelősség ez, de készen állok arra, hogy megtegyem ezt a lépést a karrieremben és bizonyítsam, hogy fontos része tudok lenni egy csapat fejlődésének.” - nyilatkozta Merhi.

Azonban azt érdemes hangsúlyozni, hogy a Manor megírta közleményében, hogy Merhi csak az első néhány versenyen ül autóban, ennek következtében hamarosan pilótacsere várható. A Merhit is érintő WSR szezonja az április 26-i hétvégén veszi kezdetét, a negyedik Forma-1-es futam utáni hétvégén.

A Manor azon nyomban megnevezte a harmadik pilótáját is, aki Jordan King lesz, aki a csapat feltámadását segítő Justin King fia. A 21 éves King az előző két évet a Forma-3 Európa-bajnokságban töltötte el. Ugyan még csak a "fejlesztési versenyző" szerepkört fogja betölteni Jordan King, ám lehetséges, hogy még a debütálás is szóba kerülhet az idei évben.

Fotó: F1 Fanatic, Crash.net

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr997256097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása