WTCC - LOPEZ NYERTE AZ ELSŐ FUTAMOT! MICHELISZ PARÁDÉZOTT ÉS HATODIK!

José Mária Lopez nyerte a Túraautó Világbajnokság első versenyét Termas de Rio Hondóban. Azonban a nap hőse a Zengő Motorsport pilótája, Michelisz Norbert volt, aki a 17. helyről rajtolva a hatodik helyen ért célba. SZÉP VOLT NORBI!

José Mária Lopez kezdhette meg a pole pozícióból az első argentin versenyt, mellőle Yvan Muller várhatta a lámpák elalvását. A második sorból pedig Sebastien Loeb és Ma Quing Hua kezdhette meg a futamot.

A rajtnál Yvan Muller és José Mária Lopez kőkeményen kakaskodott az első helyért, de végül két kanyart követően a címvédő megkaparintotta az első helyet, Sebastien Loeb pedig stabilan megőrizte a harmadik helyet. Mindeközben a Citroen negyedik gyári versenyzője, Ma Quing Hua csúnyán elbaltázta a rajtolt, rengeteg pozíciót veszített, mialatt Michelisz Norbert pazarul jött el a rajtnál, a 17. rajtpozícióból indulva kapásból több helyet lépett előre, a magyar pilóta végül a hatodik pozícióig menetelt, sőt a Yokohama Kupában az első helyen zárt.

Michelisz Norbert eredményéhez nagyban hozzájárult az, hogy ma Mehdi Bennaninál elgurult a gyógyszer. Az Sebastien Loeb Racing privát Citroenjét kormányozó marokkói előbb óriási csatában győzte le Tom Chiltont, utána azonban egy alpári manőverrel ütötte ki a versenyből az addig remekül teljesítő ladás Rob Huffot. A 2012-es világbajnok törött jobb hátsó futóművel sodródott a kavicságyba, és kényszerült feladni a nagydíjat. A versenybíróság Mehdi Bennani ámokfutását egy bokszutca áthajtásos büntetéssel jutalmazta, melynek révén a marokkói lett az utolsó, értékelt pilóta.

Végeredmény:

wtcc_termas_race1.jpg

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr277252161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása