F1 - 2020-IG AUSZTRÁLIA MARAD A SZEZONNYITÓ

Megkötötte legújabb szerződését az ausztrál versenypálya, amely azt foglalja magában, hogy 2020-ig biztosan Melbourneben fog indulni a Forma-1-es szezon, továbbá azt is tartalmazza, hogy nem lesz éjszakai verseny.

Ausztráliában a jövő hétvégén felbőgnek a motorok, amely egyben azt is jelenti, hogy elindul a 2015-ös Forma-1-es világbajnokság. Az Albert Park 1996 óta rendezi meg az Ausztrál Nagydíjat, azóta csak kétszer nem itt indult el a Forma-1-es idény. Az aszfaltcsík tavaly nyáron hosszabbította meg kontraktusát 2020-ig, azonban az ausztrál Furifax Media közzétett egy olyan részletet, amely mindmáig ismeretlen volt: a szerződés szerint az említett években is Ausztrália fogja elindítani a Forma-1-es szezont.

Ezt az információt a verseny promótere, Andrew Westacott is megerősítette hivatalosan. „Van egy záradékunk arról, hogy mi rendezhetjük a szezon első versenyét.” - nyilatkozta Westacott. Korábban arról szólt számos spekuláció, hogy az ausztrál verseny a versenykalendárium egy későbbi részében kapna helyet.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Bahrein, Szingapúr és Abu Dhabi fog éjszakai versenyt rendezni, ezt illetően pedig régebben merültek fel a pletykák, miszerint más pályák is átválthatnak az éjszakai futamrendezésre. Egy biztos, Ausztrália nem fog beállni a sorba, ezt a szerződés egyik pontjában le is szögezték.
„A szerződés különböző jogi szavakkal köti ki, hogy Melbourne az első verseny legyen, és hogy nappali futam legyen. Az egyezségben szerepel, hogy nem használhatunk mesterséges fényt, tehát nem fogunk éjszakai versenyt tartani.” - zárta Westacott.

Fotó: F1 Fanatic

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr227249813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása