F1 - 73 ÉVES KORÁBAN ELHUNYT GERARD DUCAROUGE

Szerdán elhunyt Ayrton Senna első sikereinek a kovácsa, a francia Gerard Ducarouge.

A francia Forma-1-es tervező, Gerard Ducarouge 73 évesen hunyt el. Pályafutását a 1970-es évek elején kezdte el. 1972-74 között három Le Mans-győztes autót tervezett a Matra csapatának. 1976-ban csatlakozott a Ligier F1-es alakulatához, majd 1977-ben első győzelméhez segítette hozzá a csapatot a Svéd Nagydíjon az általa tervezett JS7-es modellel. 1982-ben az Alfa Romeóhoz igazolt egy rövid időre, de 1983-ban már a Lotusszal kötött szerződést, ahol tervezői aranykorát élte, Sennával a volán mögött. A brazil távozását követően, 1988-ban Ducarouge is ott hagyta az istállót. A '90-es évek elején a Laroussenél dolgozott, majd 1993-94-ben a Ligiernek dolgozott újra. Végül, hogy teljes legyen F1-es karrierje ott fejezi be, ahol minden elkezdődött, a Matranál töltötte utolsó éveit.

RIP :(
Csáti Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr817220663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása