F1 - TÖBB CSAPAT IS ISMERTETTE A TESZTBEOSZTÁSÁT

A Forma-1-es csapatok zöme a mai nap folyamán bejelentette, hogy a csütörtöktől szombatig tartó utolsó kollektív teszten ki mikor ülhet autóba. Fernando Alonso szereplése erősen kérdéses.

A két barcelonai téli teszt között csupán három nap szünet van, február 26-án, csütörtökön megkezdődik a Forma-1-es előszezon utolsó kollektív gyakorlása, amely március 1-én, vasárnap fejeződik be, és utána már csak két hetet kell várni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig. Ebből kiindulva a csapatok ezúttal nem tudnak sokáig várni azon ismertetéssel, miszerint melyik pilóta mikor tesztelhet, mint ahogy azt tették az előző barcelonai tesztsorozat előtt. A Red Bull, a Williams, a Sauber, a Mercedes, a Lotus és a Toro Rosso ma már ismertette is a négy nap tesztbeosztását.

A Red Bull az első két napon Daniil Kvyatot, míg az utolsó két napon Daniel Ricciardo számára biztosít tesztelési lehetőséget. Az osztrák csapat a múlt héten már jelentősen jobban teljesített, mint Jerezben, már kezdik megtalálni formájukat, olyannyira, hogy a második tesztnapon Barcelonában Daniel Ricciardo futotta meg a nap leggyorsabb köridejét az RB11-essel.

A Williamsnél Massa csütörtökön és szombaton, Bottas pénteken és vasárnap ül be majd az FW37-esbe. A grove-i csapat nem kavart nagy port Barcelonában, leszámítva azt, hogy egyik nap folyamatos bokszkiállás-gyakorlással untatta pilótáit, azonban összességében meggyőző tempót diktált.

A Saubernél először Marcus Ericsson vezetheti a C34-est a héten, akárcsak a harmadik napon is, míg a második és a negyedik nap folyamán Felipe Nasr gurulhat pályára. Megbízhatóság terén maradt a legjobbak között a svájci csapat, azonban a tempó terén egy kicsit visszaestek.

A Mercedes az első és a harmadik napon Lewis Hamiltont, a második és a negyedik napon pedig Nico Rosberget fogja beültetni a W06 Hybridbe. A Mercedes csalódás volt Jerezben, eleinte úgy tűnt, hogy Barcelonában sem tér vissza a tavalyi tündöklő formájuk, ám a harmadik-negyedik napon rendesen felkeltették a szurkolók figyelmét, miután a német csapat eszméletlen gyors tempót diktált a közepes keverékű Pirelliken, s ez arra adhat tanúbizonyságot, hogy a Mercedes közel sem hozta ki még magából a maximumot, azaz a dominanciájuk idén is megmaradhat a Forma-1-ben.

A Lotusnál ezúttal már egyenlő arányban kap lehetőséget a két pilóta, Pastor Maldonado és Romain Grosjean is két-két napot fog kapni, előbbi pénteki és a vasárnapi napon, utóbbi pedig csütörtökön és szombaton kap lehetőséget. A Lotus Jerezben nem tudott sokat tesztelni, mivel az E23-as később érkezett meg az első teszthelyszínre, mivel Enstoneban minél többet akartak dolgozni az autón. Barcelonában azonban nagyon meggyőző volt a Lotus teljesítménye, a négyből három tesztnapon az enstone-i gárda valamelyik pilótája volt a leggyorsabb.

A Toro Rosso a héten először a WSR-bajnok Carlos Sainz Jr.-t engedi autóba ülni, ahogyan a harmadik napon is, míg a második és a negyedik napon a 17 éves Max Verstappen vezetheti az STR10-est. A Toro Rosso Jerezben és Barcelonában nagyjából hasonló teljesítményt tudott felnyújtani, azonban megbízhatóság terén nem áll rosszul a faenzai gárda.

Igaz a Force India háza tájáról még nem érkezett meg a tesztbeosztást, azonban a csapat tervei szerint végre pályára gurul a VJM08-as. Az indiai-brit istálló a jerezi teszten nem vett részt, a múlt héten is csak a tavalyi autóval tudott pályára gurulni.

A vasárnap balesetét követően Fernando Alonso már két éjszakát töltött a kórházban, s egyelőre még nem engedik ki onnan, ennek következtében eléggé kérdéses a spanyol részvétele a héten. Lehetséges, hogy mind a négy napon Button ül autóban, de lehet, hogy Kevin Magnussen vagy Stoffel Vandoorne is lehetőséget kap.

A második barcelonai teszt beosztása:

Csapat Autó Február 26. Február 27. Február 28. Március 1.
Mercedes W06 Hybrid Lewis Hamilton Nico Rosberg Lewis Hamilton Nico Rosberg
Red Bull RB11 Daniil Kvyat Daniil Kvyat Daniel Ricciardo Daniel Ricciardo
Williams FW37 Felipe Massa Valtteri Bottas Felipe Massa Valtteri Bottas
Ferrari SF15-T
McLaren MP4-30
Force India VJM08
Toro Rosso STR10 Carlos Sainz Jr. Max Verstappen Carlos Sainz Jr. Max Verstappen
Lotus E23 Hybrid Romain Grosjean Pastor Maldonado Romain Grosjean Pastor Maldonado
Sauber C34 Marcus Ericsson Felipe Nasr Marcus Ericsson Felipe Nasr


Fotó: Motorsport.com, F1 Fanatic

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr987212487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása