SBK - REA SIKERÉVEL KEZDŐDÖTT A 2015-ÖS SZEZON

A Superbike Világbajnokságban megkezdődött a 2015-ös szezon, amelynek első versenyét Jonathan Rea nyerte meg a Kawasakival. A második helyen a futam közepén hibázó, ám a végén Rea-t megszorongató Leon Haslam lett az Apriliával, mindössze 39 ezreddel lemaradva az első helyről. A harmadik Chaz Davies lett a Ducatival. Tóth Imre 20. lett a BMW-vel.

Magyar idő szerint hajnali kettő órakor kezdődött meg a Superbike Világbajnokság 28. szezon első versenye Phillip Islanden. A rajtot az első sorból Jonathan Rea, Chaz Davies és Leon Haslam várhatta. Nem volt a mezőnyben a szombati Superpole-on bukó Matthew Walters és Luis Salom. Rizmayer Gábor sem volt ott a rajtrácson, aki sérülése miatt kényszerült kihagyni a hétvégét, így egyedüli magyarként várhatta a start pillanatát Tóth Imre, a 21. rajthelyről.

A rajtnál nagyon szépen jött el Rea, azonban Davies és Haslan között történt egy pozíciócsere. A negyedik helyen a 8. kockából induló, ám zseniálisan rajtoló Tom Sykes fejezte be az első kört. Azonban nem sokon múlt, hogy nagyon rosszul járjon a két évvel ezelőtti bajnok, mivel a friss Supersport-bajnok Michael van der Mark eléggé agresszíven támadta és ki is szorította Sykes Kawasakiját a pályáról, aki így a 10. helyre esett vissza.

Az ismét Rea - Davies - Haslam trió ismét abban a sorrendben voltak, ahogy elrajtoltak, ez hármas kezdte leszakítani az üldözőboly, egyedül az újonc Torres tudott még ott lenni félig-meddig a hármas mögött.

Féltávnál ott is volt közvetlenül az élen álló hármas mögött Torres. Nemsokára öldöklő csata kezdődött a vezetésért: Leon Haslam a 13. fordulóban az élre tört, megelőzve a célegyenesben Rea-t. Persze Rea nem akarta annyiban hagyni, egy kör múlva vissza is szerezte az első helyet, ám Haslam még vissza akart menni az élre, azonban az egyik kanyar túl szélesen vette, és csúnyán lesodródott a pályáról, s visszaesett a 4. helyre, a csapattárs Torres mögé.

Azonban az Aprilia frissen igazolt britje nem hagyta annyiban a dolgot, pár kör alatt átugrott spanyol csapattársán, majd megékezett az élen álló Rea - Davies duóra. Haslam három körrel a verseny vége előtt meg is előzte Daviest, ám a Ducati versenyzője pár kanyar múlva visszakaparintotta a második helyet. Egy körrel később ismét nekileselkedett az előzésnek Haslam ugyanott, s ezúttal már végleg megszerezte a második helyet. A célegyenesben még Rea mellett is el tudott menni, igaz, csak pár kanyarig élvezhette az első helyet, mert a kawasakis visszavágott.

Az utolsó körben nagyon komoly csata bontakozott ki a két brit között, többször is oda-vissza előzgették egymást, még az utolsó kanyarból való kigyorsításnál sem volt biztos a győztes kiléte. Végül Rea megtartotta az első helyet, így győzelemmel debütált az új csapatánál. Harminckilenc ezreddel ugyan, de lemaradt a dobogó legfelső fokáról Leon Haslam, akinek vélhetően az a kicsúszás került a győzelmébe. Chaz Davies sem volt messze az első két helyezettől, csupán fél másodperc volt a hátránya. Az újonc Torres és van der Mark egy 4-. hellyel debütált a legfelső kategóriában. Sykes a hatodik helyen ért célba, a címvédő Guintoli előtt, a TOP10-be még Terol, Lowes és Camier fért be. A Giuglianot helyettesítő Troy Bayliss a verseny nagy részében az első 10-ben haladt, ám csak 13. lett. Tóth Imre a 20. pozícióban végzett, egy kör hátrányban, ám ehhez is kellett Ponsson és Canepa kiesése, mivel Tóth alatt nem működött jól a BMW-motor.

A baleset miatt kieső Canepa bal bokáján elszakadt az ínszalag, így ki hagyni kényszerült a második futamot is.

Az első futam végeredménye elérhető ITT.

Fotó: SBK.com

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr127195949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása