F1 - A MERCEDES ÉS A TORO ROSSO IS KÖZZÉTETTE A TESZTBEOSZTÁSÁT, A FORCE INDIA ELINDULT BARCELONÁBA!

A pénteki nap folyamán a Mercedes és a Toro Rosso is bejelentette, hogy a február 19-22. között rendezendő barcelonai teszten melyik nap melyik pilótáját ülteti a volán mögé. Mindeközben a Force India is elindult a katalán helyszínre.

Jerezben a címvédő Mercedes nem remekelt a leggyorsabb köridők terén, hiszen a Ferrari és a Sauber is eléjük keveredett, ám sokak szerint ez egy szürreális sorrend, azaz idén is a Mercedes lehet a legjobb, melyet alátámaszthat a kiemelkedőre fejlesztett megbízhatóságuk, hiszen az első kollektív teszten a stuttgarti gyártó pakolta a legtöbb kört az autójába. Barcelonában 19-én és 21-én Lewis Hamilton, míg 20-án és 22-én Nico Rosberg vezetheti a Mercedes W06 Hybridet.

A Toro Rosso is szép számmal pakolta a köröket az STR10-esbe, ráadásul a köridőket illetően is megverték az anyacsapatjukat, a Red Bullt. A Toro Rosso Barcelonában 19-én és 21-én, azaz az első és a harmadik napon a 17 éves Max Verstappennek, 20-án és 22-én, a második és az utolsó napon pedig Carlos Sainz Jr. számára biztosít tesztelési lehetőség az STR10-es volánja mögött.

Mindeközben kisebb örömhírről is beszámolhatunk, miszerint a Force India csapat is elindult a katalán helyszínre, kamionjában a tavalyi autóval, mivel a VJM08-as még nincs készen, de legalább már az indiai-brit istálló is ott lesz a kollektív teszten, ami azt jelenti, hogy Jerezzel ellentétben nem nyolc, hanem kilenc csapat vesz részt majd. A Force India az első tesztet a spórolás miatt hagyta ki, azonban a gárda úgy döntött, hogy a másodikon már részt vesznek - igaz, a tavalyi autóval -, azonban a pilótáknak már szükséges tapasztalatot gyűjteniük. A harmadik téli teszt 26-án kezdődik, a Vijay Mallya vezette alakulat részéről Bob Fernley arról számolt be, hogy reméli, hogy ezen az utolsó előszezoni gyakorláson minél többet fognak tudni tesztelni a VJM08-assal.

Az első barcelonai teszt beosztása:

Csapat Autó Február 19. Február 20. Február 21. Február 22.
Mercedes W06 Hybrid Lewis Hamilton Nico Rosberg Lewis Hamilton Nico Rosberg
Red Bull RB11
Williams FW37
Ferrari SF15-T Kimi Raikkonen Kimi Raikkonen Sebastian Vettel Sebastian Vettel
McLaren MP4-30 Jenson Button Jenson Button Fernando Alonso Fernando Alonso
Force India VJM07
Toro Rosso STR10 Max Verstappen Carlos Sainz Jr. Max Verstappen Carlos Sainz Jr.
Lotus E23 Hybrid
Sauber C34 Felipe Nasr Marcus Ericsson Marcus Ericsson Felipe Nasr

 

Fotó: Motorsport.com, Force India

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr547172845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása