WEC - A Toyota japán bajnokkal pótolja a távozó Lapierre-t

tjm1427ma03.jpgA tavalyi bajnok autót az utolsó 2014-es futamokon már csak ketten, Sebastien Buemi és Anthony Davidson vezette, mivel Lapierre családi és egészségügyi problémák miatt nem tudta vállalni a versenyzést. Idén Buemiék új társat kapnak, aki nem érkezik túl messziről: Kazuki Nakajima tölti majd be a távozó francia helyét.

A japán a csapat másik autójából jön át a bajnokokhoz, az ő helyét pedig az a Mike Conway veszi át a #2-es rajtszámú autóban, aki eddig a tesztpilótai szerepkört töltötte be (tavaly pár versenyen Nakajima távollétekor ő is versenyezhetett). A Forma-1 szerelmeseinek bizonyára ismerősen cseng Kazuki Nakajima neve, Japán szülötte ugyanis két szezont is lehúzott a Williams istállónál, 2008-ban és 2009-ben. Tavaly nem teljesített teljes szezont a Hosszútávú VB-n, mivel párhuzamosan szerepelt a japán csúcskategóriában, a Super Formulában (amelyet egyébként meg is nyert), valamint a Super GT-ben is. Nakajima a túraautózással felhagy, így idén minden bizonnyal ott lesz az összes WEC eseményen.

Fábián Patrik

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr967125437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása