WTCC - Visszatérhet a Wiechers Sport

Ha minden igaz, akkor egy év szünet után visszatér a WTCC privát bajnokságának egyik meghatározó csapata, a Wiechers Sport.

Egy esztendőnyi kihagyást követően visszatérhet a WTCC privát bajnokságának egy meghatározó alakulata, a Wiechers Sport, mely 2007-ben címet szerzett a Yokohama Kupában Stefano D'Astével. Spanyol jelentések szerint ismét összeállhat a sikeres páros, mely egy RML Chevrolet Cruze-zal harcolhat a mezőnyben.

Korábban D'Aste több sajtósnak is megerősítette, hogy hiányzik neki a Túraautó Világbajnokság, s több gárdával tárgyal a visszatérés lehetőségéről, ám hangsúlyozta, hogy ha nem jön össze, akkor van más terve is autóversenyzői karrierjének folytatását illetően.

A Wiechers a tavalyi évről csupán autóhiány miatt maradt le, de a csapatvezető Dominik Greiner már akkor megerősítette, hogy mihamarabb szeretnének visszatérni a sportágba.

Az elérhető autók piacán az a helyzet, hogy a Citroen kettő, a Honda egy és a Chevrolet is kettő plusz autót fog indítani a WTCC-ben.

Az elmúlt időszak pletykáiból összeáll a kép, miszerint két Chevrolet jut a Camposnak, melyekbe vélhetően Hugo Valentét és John Filippit fogják beültetni. A ROAL is két autó számol, s valószínűleg maradna a Tom Coronel - Tom Chilton duó. Visszatér a Craft-Bamboo Dominik Demoustierrel, ennek fényében jöhet a Wiechers D'Astével. Két Chevrolet Cruze van René Münnich alakulatánál is, ám a német még nem döntötte el, hogy marad-e a kétautós felállás, vagy csak egyedül fog-e indulni. Előbbi esetben mind a nyolc Chevrolet elkelt, utóbbi esetben pedig a Craft-Bamboohoz kerülhet az egyik autó, alapozva erre Richard Coleman nyilatkozatával, miszerint dolgoznak a második autó indításán.

Fotó: Automobilsport

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr387119339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása