DTM - Götz a Mercedesnél, újonc a sorozatban!

A 28 éves Maximillian Götz lesz a Mercedes egyik pilótája a Német Túraautó Bajnokságban (DTM-ben). A német pilóta a Blancpain Sprint Series-ben lett bajnok, ennek jutalmaként kapta a DTM-es állást.

Maximillian Götz két éve az ADAC GT Masters-ben bajnoki címet nyert. Pályája kezdetén, 2003-ban pedig a német Formula BMW sorozatban lett bajnok, legyőzve Sebastian Vettelt. A német pilótán kívül csak Gary Paffett helye biztos a Mercedesnél. Még így is lehetséges, hogy marad a bajor márkánál a tavalyi hét pilóta is, hiszen az ART istálló csatlakozásával a németek hét helyett nyolc autót állítanak csatasorba.

„A pillanatra, amikor megtudtam, hogy 2015-ben a DTM-ben versenyzek, még nagyon sokáig emlékezni fogok. Óriási érzés, hogy a sikereket, amelyeket az AMG ügyfélprogramjában értem el, alaposan figyelemmel tartották a Mercedes-Benz főnökei. Kicsit olyan, mint egy valóra vált álom. Mindent megteszek, hogy sikeres legyek a DTM-ben, de azzal is tisztában vagyok, hogy sokat kell tanulnom ebben a szezonban.” - nyilatkozta Götz, aki decemberben együtt tesztelte a DTM-autót Jerezben Charles Pickel és Esteban Oconnal.

„Max számtalan eredményt ért el az SLS AMG GT3-mal az utóbbi években. A Mercedes sok éve támogat fiatal versenyzőket, ügyfélprogramunk egy másik lehetőség az ő segítésükre Forma-3-as vállalkozásunk mellett.” - mondta Toto Wolff, a Mercedes Motorsport főnöke.

Fotó: Mercedes Motorsport

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr987113429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása