WTCC - Motegi rendezi idén a Japán nagydíjat

screenhunter_01-may_-31-12_32.jpg

Nemrég a Túraautó VB előzetes 2015-ös versenynaptárában csak kérdőjelesen jelölték meg Suzukát, ma pedig hivatalossá vált, hogy valóban nem a Forma-1-es versenyt is rendező legendás aszfaltcsíkon rendezik a japán futamokat. Suzuka helyét 2015-től a Twin Ring Motegi névre hallgató versenypálya veszi át, amely nem olyan népszerű, mint WTCC-s elődje, az Eurosport Events motorsport igazgatója azonban derűlátó.

A WTCC tavaly már negyedik hétvégéjét rendezte Suzukában, ám annak ellenére, hogy végre az egész pályán nyomhatták a gázpedált a versenyzők, nem láthattunk túl sok izgalmat egyik futamon sem. A sport szervezői így a váltás mellett döntöttek, de Japántól nem akartak elszakadni, így végül Motegi, a Tokiótól 145 kilométerre található versenycsík kapta meg a versenyrendezési jogot. Motegi a Honda tulajdonában van (egyesek szerint ez is közrejátszhatott a váltásban), és nem is olyan rég, 1997-ben építették. A normál kör majdnem 5 kilométer hosszú (valószínűleg ezen mennek majd a túraautósok is), de számos más, rövidebb változat is kialakítható a pályán (a bokszutcával párhuzamosan például egy oválpálya is helyet kapott). Motegiben rendszeresen rendeznek MotoGP futamokat is, az Eurosport Evenets motorsport-igazgatója, Francois Ribeiro szerint ez csak egy a sok pozitívum közül, amelyet el lehet mondani az aszfaltcsíkról:

"Azokon a pályákon, ahol MotoGP futamokat rendeznek, általában remek túraautó futamok szoktak zajlani. Biztos vagyok benne, hogy a Twin Ring Motegi versenypályán számos nagyszerű előzést, és sok izgalmas futamot látunk majd a jövőben! Úgy érzem, a WTCC végre megtalálta otthonát Japánban."

A Túraautó Világbajnokság márciusban kezdődik majd, ezúttal az argentin nagydíjjal, a Japán versenyhétvégét pedig szeptemberben rendezik majd.

Fábián Patrik

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr637102197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása