WTCC - Korlátozzák a pilótacserék számát

2015-től a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korlátozza a Túraautó Világbajnokságban az év közbeni pilótacserék számát.

Meglepő módon az FIA az idei évtől kezdve korlátozza a pilótacserék számát, annak ellenére, hogy a WTCC-ben korántsem olyan "tragikus" a szituáció, mint a GT-sorozatokban, ahol versenyről versenyre más-más pilóták ülnek az autóban. A gyári alakulatok és a nagyobb privát istállók (Proteam, ROAL, Zengő Motorsport) állandó pilótákat alkalmaznak és csak kifejezetten extrém esetben cserélnek szezon közben. (Ilyen volt pl. a 2013-as év elején a Ladánál a Dudukalo - Kozlovskiy váltás, amikor Dudukalót azért tették ki a csapattól, mert a monzai időmérőn egy eszement hibával lenullázta a saját és csapattársa, Thompson kocsiját.)

Az utóbbi időszakban a Campos/SUNRED csapatnál alakult a folyamatos pilótacserélgetés. Mondjuk ennek volt pozitívuma is magyar szemszögből, mivel Belgiumban ennek köszönhetően debütálhatott Nagy Norbert.

A spanyol istállónál 2014-ben Hugo Valente és John Filippi voltak azok, akik állandó pilóták voltak, azaz az egész szezont teljesítették. Rajtuk kívül megfordult a csapatnál Nagy Norbi, Petr Fulín, Nikita Misyulya, William Lok, Michael Soong és Pepe Oriola.

Azonban az új sportszabályzat véget vetett a pilótakeringőnek, ugyanis kimondja, hogy az egész szezonra nevezett autókat egy szezonban maximum három pilóta vezetheti.

Fotó: Hosszabbítás

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr487084611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása