F1 - Newey szerint is behozhatatlan a Mercedes 2015-ben

Adrian Newey úgy gondolja, hogy a mezőny 2015-ben sem fogja tudni beérni a Mercedest, miután nem változtak sokat a szabályok, mindeközben a német gyártó fölénye óriási.

A Mercedes 2014-ben eléggé hamar eldöntötte a bajnoki cím sorsát, mivel már a szezon elején egyértelmű volt, hogy a stuttgarti konstruktőrnek nincsen kihívója. Három futamgyőzelmével egyedül Daniel Ricciardo volt az, aki egy ideig a Red Bullt próbálta előre repíteni, de az év végére már ez is kevés volt.


A tavalyi világbajnokság a Mercedes megalázó előnyével zárult, s jelen állás szerint úgy tűnik, hogy idén a csillagmárkás csapat ott folytatja, ahol Abu Dhabiban abbahagyta, bár a Renault, a Ferrari és a Honda nagy erőkkel készül.

„Lehetséges lesz a Renault, és a Ferrari számára az, hogy a Mercedesszel egy szinten legyen? Ez egy nagyon nehéz kihívás. Addig a Honda egy ismeretlen tényező egyelőre.” - mondta a Red Bull 56 éves sztártervezője a Sky Sportsnak.

„Fontos, hogy a motor és a kasztni egyensúlyban legyen egymással. Legalábbis én így gondolom. Ha egy kicsivel gyengébb a motorod, vagy a kasztnid, akkor még nyerhetsz. Ha az egyik területen azonban jelentős a hátrány, akkor mindez borzasztóan nehéz.”

„Egyértelmű, hogy tavaly a Mercedes motorjai uralták a Forma-1-et. Láthattuk, hogy a Williams is mekkora lépést tett meg előre. Egyértelmű, hogy nagyon jó munkát végeztek a Williamsnél, de azt hiszem, az igazi különbséget a motor jelentette számukra.”

Kép: Sport FM, Autosport

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr327062533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása