F1 - Újabb szabály az FIA-tól: Ki nem juthatott volna be?

Az FIA 2016-tól jobban fogja szigorítani a szabályokat a Forma-1-be való bejutást illetően.

2016-tól szigorodnak a szabályok, nem lesz olyan "egyszerű" bekerülni a Száguldó Cirkusz mezőnyébe. Az új szabályok értelmében a pilótáknak be kell tölteniük minimum a 18. életévüket, valamint minimum 2 évet kell eltölteniük az FIA egyik versenysorozatában.(WSR,GP2, GP3, F3, stb.) Ez mind persze még nem elég, 40 pontot kell összegyűjteniük. Automatikus bejutásra jogosul az F3, GP2, WEC LMP1, Formula 2 és az IndyCar bajnoka. Sőt a Formula 2 első három helyezettje is eléri a 40 pontos határt. Azonban kisebb fejtörést okoz nekünk az, hogy a World Series By Renault győztese miért csak 30 pontot kap.

Számtalan WSR-pilótával találkozhatunk a mezőnyben elég csak az elmúlt pár esztendőre visszatekinteni Kevin Magnussen,Carlos Sainz Jr. Szintén ugyanez elmondható a GP3-ról ahol a bajnok pilóta ugyanennyi egységgel gazdagodna. Az idei mezőnyből 9 versenyző nem kerülhetne be a Forma-1-be. Köztük van a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a spanyolok kétszeres világbajnoka Fernando Alonso, a finn Jégember, Daniel Ricciardo, Felipe Massa és a két újonc, Carlos Sainz Jr. és Max Verstappen, utóbbi még a korlimitet sem üti meg.

Kép: RVO

Csáti Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr447048423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása