Formula E - Jean-Éric Vergne és Marco Andretti az Andretti Autosportnál!

Az Andretti Autosport megerősítette hivatalosan, hogy Jean-Éric Vergne és Marco Andretti lett leszerződtetve a Formula E-ben.

Jean-Éric Vergne, a Scuderia Ferrari tesztpilótája és az egykori Forma-1-es Toro Rosso-pilóta kis híján megnyerte debütáló Formula E-versenyét Urugvayban. Azonban a franciának az tett keresztbe, hogy autóján meghibásodott a felfüggesztés az utolsó előtti körben.

Miután fény derült arra, hogy Franck Montagny drogtesztje pozitív volt, így szabad volt az út honfitársa, Vergne előtt, aki boldogan szerződött le az alakulathoz, melynél már versenyzett korábban Charles Pic és Matthew Brabham is.

Másik pilótának az Andretti Autosport a 27 éves Marco Andrettit szerződtette le, aki unokája az ex-Forma-1-es Mario Andrettinek.
Így nyilatkozott az amerikai a lehetőségről, amit kapott: „Már alig várom ezt a lehetőséget, hogy ott üljek a Formula E-autó volánja mögött. Soha nem vezethettem még ezt az autót, így ez egy kicsit ismeretlen helyzet lesz számomra, de a csapat tempója jónak tűnik, és nagyszerű eredményeket értek már el. Szeretem az ilyen ismeretlen helyzeteket. Készen állok a feladatra.”

A Formula E 2014-15-ös szezonjának következő, negyedik versenyét a jövő héten rendezik meg Buenos Airesben. A bajnoki pontversenyben jelenleg az Andretti Autosport az 5. helyen áll 33 egységgel.

Kép: Auto123

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr657035569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása