F1 - Hibázott az FIA: megengedett lesz a motorfejlesztés 2015-ben

Az FIA banális hibája miatt lesz megengedett a motorfejlesztés a Forma-1-ben a 2015-ös szezonra.

2015-ben újra megengedett lesz a szezon közbeni motorfejlesztések egy elképesztő hiba miatt, ugyanis a 2015-ös Forma-1-es szabályzatból kimaradt a fejlesztések lezárulásának dátuma. A gyártok a motor összetételének a 48%-ához nyúlhatnak hozzá, ami 32 zsetont jelent. Az FIA elismerte hibáját. Nem mindegyik motorgyártó örül ennek a szabálynak ami azt mondja ki,hogy csak a tavalyi világbajnokságon részt vevő motorgyártókra vonatkozik, vagyis a Renault-ra Ferrarira és a Mercedesre, azonban a Hondára nem. A japán motorgyártónak február 28-ig  van ideje véglegesíteni az erőforrásukat. A Mercedesnek talán ez némi aggodalomra adhat okot, akár az a kérdés is felmerülhet, hogy megvédhető-e a világbajnoki cím? Jövőre reméljük a Ferrari és Renault is fel tudja majd venni a versenyt a Mercedesszel, a minél izgalmasabb szezon érdekében.

Ez majd kiderül március 15-én, Ausztráliában.

 

 

 

 

 

Kép: F1 Fanatic

 

 

Csáti Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr157034801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása