F1 - Január közepén gurul pályára a Mercedes W06-os

A hivatalos teszteket megelőzően, Silverstoneban fog pályára gurulni legelőször a világbajnok Mercedes 2015-ös autója, a W06-os modell. A csapatfőnök Toto Wolff úgy véli, hogy a motorbefagyasztás módosításából még profitálhatnak is. Azonban lehet, hogy az autóbemutatóra az első téli tesztig kell várni.

A 2015-ös szezon első tesztjét február 1-4. között rendezik meg Jerezben, azonban ezt megelőzően a Mercedes már januárban pályára viszi az idei konstrukciót. Ezt Toto Wolff árulta el a La Gazzetta dello Sportnak. A lap az osztrákot egy osztrák síközpontban, Kitzhübelben találtak rá.

„Első célunk az, hogy időben összeálljon az autó január közepére. Ekkorra tervezünk egy tesztet Silverstone-ban. De csak Jerezben fogunk képet kapni az erőviszonyok egyensúlyáról. Nem tudom mikor leplezzük le az új autót, de nem kizárt, hogy a teszt előtt, Spanyolországban fog megtörténni.” - nyilatkozta Wolff.

„Ha lazítani kezdesz, veszíteni kezdesz. Az előző évhez képest, amikor új formula érkezett, kisebbek a lehetőségek a javulásra. A riválisaink pedig ismerik az erősségeinket, és azt, hogy mire kell összpontosítaniuk, ha le akarnak győzni minket.” - ecsetelte az osztrák csapatvezető a Mercedes csapaton belüli hozzáállását.

A stuttgarti márka jelen pillanatban a motorbefagyasztást illetően is harcol riválisaival és úgy néz ki, hogy ezt a küzdelmet a Renault és a Ferrari nyerte. Eddig úgy szóltak a regulák, hogy a 2014-es motorok 48%-a változtatható meg a 2015-ös idény kezdetéig. E téren annyi a módosítás, hogy már szezon közben is szabad változtatni az erőforrásokon egy meghatározott mértékig.

„Minden a szabályok tolmácsolásán függ. Az FIA elmondta a saját értelmezését, ebben pedig nem látok problémát. Nyilvánvaló, hogy a februári motorbefagyasztás a legjobb azoknak, akik elöl vannak. De mi is fejleszthetünk.” - zárta gondolatait Toto Wolff.

Kép: Pierre Vella Grand Prix, Formula1.com

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr927034607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása