WTCR - MEGERŐSÍTETTÉK AZ ELSŐ PEUGEOT-S PILÓTÁT IS A 2018-AS MEZŐNYBEN

peugeot_308tcr-jpg.jpg

Ugyanakkor a Peugeot-kat indító DG Sport Compétition két kulcsigazolást is bejelentett. 

Kedden bejelentették, hogy a DG Sport Compétition megnevezte az egyik versenyzőjét Aurélien Comte, a TCR Europe Trophy tavalyi bajnoka személyében, aki emellett jelentős szerepet játszott a Peugeot 308TCR tesztelésében is. A 29 éves versenyző - aki korábban többek között az ETCC-ben is megfordult - már tavaly is a belgiumi csapat színeiben versenyzett már, az egyfordulós európai bajnokság mellett a TCR Beneluxban is. Utóbbi bajnokságban a negyedik helyen végzett a francia, három futamgyőzelmet szerezve.

"Miután a Peugeot 308 Racing Cup és a 308TCR fejlesztésében is részt vettem, meg tudom erősíteni, hogy a 308TCR nagyon komoly javuláson ment keresztül minden fronton. Meggyőződésem, hogy a 308TCR van annyira jó, hogy borsot törjön a többiek orra alá. Egyébként még sosem hagytam ki egyetlenegy WTCC-s televíziós közvetítést sem, most pedig azokkal a srácokkal lehetek egy pályán, akik anno elültették bennem a bogarat és idáig elérhetetleneknek bizonyultak a számomra - ez pedig zseniális. Persze, teljesen tisztában vagyok azzal, hogy ezúttal már nagyon magasan lesz a mérce, és azzal, hogy a pályák többségét még meg kell tanulnom. De még ez sem riaszt vissza, ugyanis ismerem a Peugeot 308TCR-t, és tudom, hogy számíthatok a csapatra, amely hatékony, profi és rendkívül lelkes" - nyilatkozta Comte, aki az eddig bejelentett 19 versenyzőből a hetedik olyan, aki francia.

aurelien_comte_tcr-series-com-jpg.jpg

Emellett a DG Sport Compétition azt is megerősítette, hogy csapatvezetőként csatlakozik a csapathoz Eric Néve, aki korábban a Chevrolet gyári alakulatát irányította, majd az elmúlt években a széria hivatalos tanácsadói pozícióját töltötte be.

"Az elmúlt években nagyon fontos döntések meghozatalában és szabályok alkotásában voltam érintett, de már hiányzott a versenypálya. A DG Sport Compétitionnak köszönhetően pedig megkaptam erre a lehetőséget, és szeretném a lehetséges maximális mértékben támogatni a csapatot. 2005-ben a Chevrolet még csak kistestvér volt a WTCC-ben, az autóink szenvedtek a riválisainkéval szemben, s nem is volt annyira összeszedett a szervezésünk. Ugyanakkor ez nem tántorított el minket attól, hogy a későbbiekben három bajnoki címet szerezzünk. Nem állíthatom azt, hogy a DG Sport is ezt a sémát fogja majd követni, de tisztában vagyok Christian Jupsin és Alain Georges csapatának kvalitásaival, és azt is tudom, hogy mit tudok adni nekik a tapasztalatomból adódóan" - kommentálta a hírt Néve.

"Örömmel látom, hogy a DG Sport Compétition számíthat majd Aurélien tehetségére és tudására a TCR308-as kapcsán, valamint Eric értékes szakértelmére. Eric kulcsszerepet játszott a Chevrolet/RML WTCC-s sikerszériájában, így biztos vagyok benne, hogy értékes lesz a DG Sport számára"  - mondta François Ribeiro, az Eurosport Events feje és a WTCR promótere.

Így fest az eddigi bejelentések alapján a WTCR 2018-as mezőnye:

Csapat

Autó

Versenyzők

ALL-INKL.COM Münnich Motorsport

Honda Civic Type-R TCR

Yann Ehrlacher, Esteban Guerrieri

Boutsen Ginion Racing

Honda Civic Type-R TCR

Tiago Monteiro, Tom Coronel

BRC Racing Team

Hyundai i30 N TCR

Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini

Campos Racing

SEAT León CUPRA TCR

John Filippi, Pepe Oriola, ???

Comtoyou Racing

Audi RS3 LMS

Denis Dupont, Aurélien Panis, Nathanaël Berthon, Frédéric Vervisch

DG Sport Compétition

PEUGEOT 308TCR

Aurélien Comte

Romeo Ferraris

Alfa Romeo Giulietta TCR

???, ???

Sébastien Loeb Racing

Volkswagen Golf GTI TCR

Mehdi Bennani, Rob Huff

Team WRT

Audi RS3 LMS

Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden

Yvan Muller Racing

Hyundai i30 N TCR

Thed Björk, Yvan Muller 


Fotó:
WTCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9913737386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása