FE - HIVATALOS: LOPEZ VISSZATÉR!

20171126153232w6i9519.jpg

Máris megtalálta Neel Jani utódját a Dragon Racing.

Ahogyan arról beszámoltunk, kedden a Dragon Racing bejelentette, hogy csupán egyetlen versenyhétvégét követően, közös megegyezéssel távozik a csapattól az újonc Neel Jani. Már ekkor felmerültek a különféle sajtóspekulációk annak kapcsán, hogy a WEC-et is megjárt svájci helyére a Túraautó Világbajnokság háromszoros bajnoka, José Maria Lopez érkezhet.

Pénteken azonban az amerikai istálló -, amely a szezonnyitó hongkongi hétvégén egyedüliként nem szerzett pontot - hivatalosan is bejelentette, hogy a negyedik Formula-E-szezon hátralevő 12 versenyén Lopez fogja vezetni a #6-os számú autót. Ezzel az argentin visszatér a versenysorozatba, miután a nyáron, egy szezon után elhagyta a DS Virgin Racinget. 

"Ez egy izgalmas lehetőség nekem, s már nagyon várom a kihívást a Dragonnál, a Formula-E negyedik szezonjában. A harmadik idény során komolyabb tapasztalatra tettem szert, és magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy a szezon előrehaladtával képesek leszünk erős eredményeket elérni." - nyilatkozta a csapat kommünikéjében Lopez, aki kétszer is dobogóra állhatott előző munkaadója színeiben.

"Pechito" Lopez emellett az Endurance Világbajnokság 2018/2019-es szuperszezonján is indulni fog a Toyota LMP1-es csapatának színeiben, és ezúttal már nem kell tartania attól, hogy a két bajnokság versenyei ütközni fognak, ugyanis az idei New York-i ePrix és a nürburgringi 6 órás közti átfedés okozta botrányból tanulva odafigyeltek erre a szervezők. Így az argentin versenyzőnek kétség kívül lehetősége lesz arra, hogy a Formula-E és a WEC összes futamán is részt vehessen.

Fotó: Sam Bloxham/LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5813552505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása