F2 - BEJELENTETTE AZ EGYIK 2018-AS VERSENYZŐJÉT A PREMA

thumb.jpg

Minden emberi számítás szerint ez a legelső pilótabejelentés a Forma-2 2018-as szezonját illetően: a Prema Racing egyik autóját indonéz versenyző fogja terelgetni.

Forma-2-es viszonylatban meglehetősen korán, már november közepe tájékán sor került az első fecske bejelentésére, ugyanis a frontvonalba tartozó Prema Racing hétfőn, a reggeli órákban megerősítette, hogy az egyik jövő évi versenyzője Sean Gelael lesz.

A 21 esztendős indonéz versenyző idén az Arden színeiben versenyez, de eléggé hátul, csak a 15. helyen áll a bajnokságban. Azonban a kategóriában elért nem túl erős eredményei ellenére a 2017-es év folyamán több alkalommal is vezethette a Scuderia Toro Rosso aktuális Forma-1-es versenygépét.

Gelael -, aki már a szezon utáni teszten, Abu Dhabi-ban a Prema színeiben fog megjelenni - nagyon izgatottan nyilatkozott a Prema Racing közleményében. Nem véletlenül, hiszen az olaszok noha csak 2016-ban érkeztek a száguldó cirkusz előszobájának tartott bajnokságba, már az első évükben, Pierre Gaslyékkal besöpörték az egyéni és a konstruktőri címet is. A 2017-es szezonban pedig a monacói Charles Leclerc már három futammal annak a vége előtt bajnokká avanzsált, ám egyelőre a csapatbajnokság még nyitott: a Prema két ponttal előzi meg az év végén kiszálló Russian Time-ot, és hattal a DAMS istállót.

thumb_1.jpg

"Minden versenyző számára nagyszerű lehetőség egy olyan csapat színeiben versenyeznie, amely sikeres és történelmében gazdag. Remélhetőleg képesek leszünk arra, hogy a csapattal együttesen valami fontosat építsünk fel. A szezont követő gyakorláson, Abu Dhabiban erős kezdéssel szeretnénk megadni a lendületet. Minden új lesz jövőre - az autó és a kihívás is. Izgatottan várom, hogy megtegyem a következő lépést a harmadik Forma-2-es szezonomban, 2018-ban, és remélhetőleg el tudunk érni néhány jó eredményt." - nyilatkozta az indonéz.

"Büszkén üdvözlöm Sean-t a csapatunk" - olvashatóak René Rosin, a Prema csapatfőnökének szavai a sajtóközleményben. "A sokoldalú tapasztalatával határozottan kulcsfontosságú erőforrás lesz a 2018-as Forma-2-idényben, amely során hozzá kell szoknunk az új autóhoz. A sorozatban töltött első évünkben azt a döntést hoztuk, hogy egy tapasztalt és egy újonc versenyzővel állunk rajthoz, míg idén egy teljes mértékben újonc programot futtattunk. Mindkét esetben az eredmények bebizonyították, hogy jól döntöttünk. Jövőre azonban egy új tényező lép be a játékba és a tapasztalatunkra kell támaszkodnunk, hogy felgyorsítsuk a 2018 Dallara fejlesztését. Köszönhetően annak, hogy számos különböző környezetben versenyzett és alkalmazták, biztos vagyok benne, hogy Sean képes lesz elérni a várakozásait, valamint hozzájárulni a csapat sikereihez."

Egyelőre az még kérdéses, hogy ki lesz Gelael csapattársa, de a motorsport.com feltételezései szerint többek között a holland Nyck de Vries -, akit korábban az indonéz versenyző édesapja, Ricardo Gelael támogatott az indonéz KFC-n, a Jagonya Ayam-on keresztül -, illetve a brit Oliver Rowland -, aki jelenleg második az egyéni összetettben a DAMS-szal versenyezve - is versenyben van a másik premás ülésért.

Fotó: Prema sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3513327613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása