WTCC - MICHELISZ NYERTE A PIROS ZÁSZLÓVAL LEINTETT FŐFUTAMOT
WTCC 2017: Japán, Főfutam

wtcc_motegi_2017_0229.jpg

Az időjárási körülmények és a sötétedés közeledte miatt a táv 75%-ánál megszakították a versenyt, így Michelisz Norbi az idei harmadik futamgyőzelméért a maximális 30 pontot zsebelhette be.

Magyar idő szerint 7 óra 30 perckor vette kezdetét a főfutam Motegiben, azonban a nyitóversennyel ellentétben nem állórajttal, hanem a biztonsági autó felvezetésével, ahogy az volt mindkét futam esetében két héttel ezelőtt, a Ningbo International Circuit-en. Két kör után pedig szabad volt a versenyzés: a pole-ból rajtoló Michelisz Norbi nagyon szépen elkezdte az újraindítást a Hondával, a magyart a két volvós, Catsburg és Girolami, valamint csapattársa, Guerrieri előtt.

A harmadik körben Michigami mellett elment Björk az utolsó szektorban, majd a célegyenes végén a japán megpróbált visszatámadni, de nem volt sikeres a manőver. Sőt, egy körrel később a harmadik szektorban elrontotta az egyik kanyart, és a sóderágyban kötött ki a japán hondás, akit bő másfél kör leforgása alatt visszatolták a pályára a lelkes, japán pályamunkások, de ennek ellenére Michigami végül feladta a versenyt. A 6. körben ugyanott kiforgott Chilton is, de ő gond nélkül folytatni tudta a versenyt.

Egy körrel később beküldték a biztonsági autót a pályára, amely mögött a mezőny elment a 15 kör 75 százalékáig, 11 körig. Így Michelisz Norbi 30 pontot kapott a futamgyőzelemért, mögötte Catsburg és Girolami végzett. Guerrieri lett a negyedik, majd Björk, Bennani, Ehrlacher, Gleason, Filippi és Chilton tette teljessé a pontszerző zónát. Nagy Dani a 14., Szabó Zsolt a 16. helyre hozta be a zengős Hondát.

Két versenyhétvégével a szezon vége előtt pedig Björk 16.5 ponttal vezet a pontversenyben Norbi, 19-cel Catsburg és 28.5 egységgel Monteiro előtt. Három hét múlva Makaón folytatódik a bajnokság.

A főfutam végeredménye:

wtcc_2017_motegi_fofutam.jpg

Fotó: WTCC Media (Alexandre Guillaumot / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3113113444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása