F2 - SETTE CAMARA ELŐSZÖR NYERT, LECLERC 14 HELYET JAVÍTOTT

_54i0395_4261120.jpg

Új győztest avatott a Forma-2 a belgiumi sprintversenyen Sergio Sette Camara személyében, a nap másik szenzációja pedig Charles Leclerc újabb show-ja volt - a Prema Racing monacóija nem kevesebb, mint 14 pozíciót javított!

Leclerc és Rowland kizárásának köszönhetően alaposan átalakult a fordított rajtrácsos sprintverseny rajtfelállás a Forma-2-es belga hétvége vasárnapi napján. Az első rajtsorból az Arden franciája, Norman Nato, valamint a Rapax színeiben versenyző spanyol Roberto Merhi indulhatott, ám az indulás a legjobban a harmadik rajtkockából startoló Sergio Sette Camara számára sikerült, aki az MP Motorsport autójával az élen fordult el a La Source-ban.

21034589_1610776282286327_6267303925983146172_n.jpg

Mindeközben Leclerc és Rowland is megkezdte a felzárkózást - utóbbi számára sikerült jobban a rajt, és az első kör végén már a 12-13. helyen haladtak. A második körben azonban Leclerc kőkemény csatában elhúzott brit riválisa mellett, majd a monacói folytatta a felzárkózást Robert Visoiu és Louis Deletraz megelőzésével, utóbbit az Eau Rouge-ban utasította maga mögé!

Így a monacói éllovas már pontszerző helyen haladt és rövidesen utolérte a csapattársa, Antonio Fuocót, aki a Blanchimont-ban gyönyörűen autózta körbe a Russian Time orosz versenyzőjét, Artem Markelovot. Azonban a következő körben, a Kemmel-egyenesben Markelov és Leclerc is elment mellette.

Nemsokára a premás pilóta megelőzte Markelovot -, aki a későbbiek során motorproblémára panaszkodva kiállt a versenyből -, és utolérte Roberto Merhit is, aki annyira nem akarta hagyni magát, hogy kis híján össze is ütköztek a Les Combes-ban. Vizsgálták az esetet a stewardok, de végül senki sem büntettek meg. Egy körrel később pedig ugyanott próbálkozott Leclerc, de akkor már sikerrel járt.

Mindeközben az élen Sergio Sette Camara simán vezette a versenyt a Racing Engineering újdonsült igazolása, Nyck de Vries előtt, de valamivel hátrébb, a 15. körben Ghiotto levadászta Natót a pódium legalsó fokáért.

FIA Formula 2 Championship 2017. Race 2 Circuit de Spa-Francorchamps. Nobuharu Matsushita Huge Crash

Uploaded by CrashRacing2 on 2017-08-27.

Alig néhány másodperccel később pedig már pályára is gördülhetett a biztonsági autót, ugyanis a Raidillon-ban nagyon csúnyán összetörte az autóját az ART Grand Prix japán versenyzője, Nobuharu Matsushita. A visszajátszásból lehetett látni, hogy amikor felért a japán az Eau Rouge tetejére, hirtelen kitört jobbra az autója, s onnantól kezdve már csak utas volt a versenyző, aki szerencsére nem sérült meg a balesetben.

A versenyt meg már nem tudták újraindítani, így Sergio Sette Camara megszerezte pályafutása első győzelmét a Forma-2-ben. Az MP Motorsport brazilja mellett De Vries és Ghiotto állhattak fel a dobogóra, megelőzve Norman Natót. Az Arden franciája mögött Leclerc nagyon nagy kármentést vitt véghez azzal, hogy ötödikként behozta a Prema autóját, Merhi és saját csapattársa, Fuoco előtt. Az utolsó pontot a DAMS-os Oliver Rowland csípte el. A TOP-10-be még a szintén a mezőny végéről felzárkózó Latifi, valamint a Trident újonca, Santino Ferrucci fért be.

21077605_1610776772286278_5404316058049053968_n.jpg

A bajnokságban Leclerc előnye 59 pontosra nőtt Rowlanddel, és 68-ra Markelovval szemben. Folytatás a jövő hétvégén, az Autodromo Nazionale Monza pályán.

A sprintfutam végeredménye:

f2_2017_spa_sprintfutam.jpg

Fotó: Alastair Staley, Zak Mauger / FIA Formula 2

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8012783026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása