TCR - VALENTE 24 ÉVESEN BEJELENTETTE A VISSZAVONULÁSÁT

18922172_1970747699810813_6533627541763869135_n.jpg

Az idei szezon hátralévő versenyein már Daniel Lloyd fog versenyezni a francia versenyző helyén a Craft-Bamboo csapatánál.

Váratlan bejelentést tett csütörtökön a Craft-Bamboo istálló, miszerint 24 esztendős francia versenyzőjük, Hugo Valente visszavonult a versenyzéstől a várt eredmények hiányában, illetve családi okok miatt.

"Először is szeretnék köszönetet mondani a Craft-Bamboo Racing-nek a lehetőségért, a csapatnál mindenki remek munkát végzett. De sajnos nem jöttek a várt eredmények, így azt a döntést hoztam meg, hogy visszalépek a sporttól. Most a családomról és a 9 hónapos kislányomról kell gondoskodnom, és semmi sem tesz boldogabbá annál, minthogy vele legyek. Ugyanazt az életet szeretném biztosítani a számára, amit én is kaptam anno a szüleimtől, és tisztában vagyok azzal, hogy szinte lehetetlen lenne ez autóversenyzőként. Ez egy nem könnyen meghozott, nehéz döntés volt, de készen állok arra, hogy lapozzak, és belevágjak valami újba." - olvashatóak Valente gondolatai a csapat hivatalos közleményében. A francia már télen fontolóra vette a visszavonulást, mint opciót, de akkor futott be ez a lehetőség a Craft-Bamboo-tól.

Habár, Richard Coleman, a Craft-Bamboo főnöke megpróbálta meggyőzni arról Valentét, hogy maradjon legalább a szezon végéig, de mint az látható, nem sikerült.

"Csalódottak vagyunk Hugo elvesztése miatt a szezonnak ezen pontján, hiszen azon tehetséges versenyzők egyike, akivel öröm volt együtt dolgozni. Próbáltam meggyőzni Hugót arról, hogy maradjon legalább a szezon végéig, de ő már elhatározta ezt magában. Azt gondolom, hogy ha egyszer elveszíted a motivációt, nagyon nehéz versenyezni ezen a szinten." - nyilatkozta Coleman.

Valente korábban két csonka és három teljes szezont húzott le a WTCC-ben 2012 és 2016 között, ez idő alatt hatszor állhatott fel a dobogóra. Miután tavaly kiszállt a Lada gyári szinten a bajnokságból, ő is távozott, pályafutását pedig a TCR-ben folytatta, ahol két dobogó szerzett Bahreinben. Jelenleg a bajnokság 10. helyén áll, 46 ponttal.

lloyd_tcr.jpg

Így Pepe Oriola és James Nash új csapattársat kap a 25 éves brit Daniel Lloyd személyében, aki éppen a napokban szakított az MG-kel versenyző Triple Eight csapattal a Brit Túraautó Bajnokságban (BTCC). Lloyd a #17-es rajtszámot fogja használni, és a most hétvégi, salzburgringi hétvége lesz számára az első a TCR Nemzetközi Szériában. 

Fotó: Craft-Bamboo Racing

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3112580261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása