F1 - NAPVILÁGOT LÁTOTT A 2017-ES RED BULL IS

c5l72d5u8aeqzzw.jpg

Megérkezett a nyolcadik fecske is a Red Bull személyében, amely 13:13-kor rántotta le a leplet az RB13 kódnevet viselő 2017-es gépéről, amely az előzetes várakozások alapján kihívója lehet a Mercedesnek a bajnoki címért vívott küzdelemben.

Vasárnap kora délután, egészen pontosan 13:13-kor a Red Bull Racing is bemutatta az új generációs autóját, amely az RB13 nevet kapta. Elöljáróban annyit kell tudni az autóról, hogy a tervezési munkálatokat a csapat tervezőzsenije, Adrian Newey vezette, miután a szakember érdeklődését igencsak felkeltették az aerodinamika-centrikus szabálymódosítások. Így pedig könnyen előfordulhat az, hogy a 2010 és 2013 között négy konstruktőri címet nyerő istálló visszatalálhat az új bajnoki titulus felé vezető ösvényre azok után, hogy a nyögvenyelősebbre sikeredett 2014-es és 2015-ös szezon után a tavalyi évben stabil második erőnek számított a mezőnyben.

A tavalyi évben a csapat színeiben Daniel Ricciardo és Max Verstappen is egy-egy futamot tudtak nyerni, az idei évben pedig erős formában térhetnek vissza. A versenyzők mellett pedig a Renault V6-os erőforrása is erősebb lehet a tél folyamán végbement munkálatoknak köszönhetően.

Ami pedig a 2017-es autót illeti, számos nagyobb csapattal ellentétesen csak egy szerény, egyperces videóban került bemutatásra, azaz az osztrák csapatnak nem volt nagyszabású bemutatója. Az első kép alapján nagyon úgy tűnik, hogy ez még csak egy nagyon bemutató jellegű versenygép, ugyanis a "cápauszonyt" és az orrkúp végén felfedezhető S-csatornát leszámítva egyéb érdekes aerodinamikai elem nem található az autón.

Mindenesetre a csapat részéről Daniel Ricciardo igencsak elégedett a 2017-es autóval, és annak küllemével: "Gyönyörűen néz ki az autó. Úgy néz ki, mint a világ leggyorsabb autói. Bennem ezt a benyomást keltette ez a gép."

Ricciardóval pedig csapattársa, Max Verstappen is egyetértett: "Nagyon agresszívnek néz ki az autó, de reméljük, hogy ugyanakkor gyors is. Egyelőre viszont várnunk kell arra, hogy meglássuk azt, miképpen alakulnak a dolgok."

Német lapértesülések szerint jó minőségű képeket a Red Bull RB13-asról csak a holnapi nap folyamán láthatunk majd.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7812295299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása