F1 - BBC: A MERCEDES BEJELENTKEZETT BOTTASÉRT

valtteri_bottas_f1_grand_prix_brazil_previews_bxzoc_zbwr_x.jpg

Andrew Benson, a BBC Forma-1-es újságírója úgy tudja, hogy immár a williamses Valtteri Bottas a Mercedes új kiszemeltje.

Immár 10 napja azzal foglalkozik a nemzetközi sajtó, hogy ki lesz majd az újdonsült világbajnokként visszavonuló Nico Rosberg utódja a Mercedesnél. A BBC most viszont megtudta, hogy a háromszoros konstruktőri világbajnok istálló, hogy nem a McLarennél versenyző világbajnokot, Fernando Alonsót fogja leigazolni Lewis Hamilton csapattársaként, de nem is a saját neveltjét, Pascal Wehrleint fogja előléptetni. Ugyanis egy olyan név került képbe, amelynek a csapathoz való érkezését eddig nem tartották annyira valószínűnek - mégpedig Valtteri Bottasé.

Andrew Benson, a cikk írója úgy tudja, hogy a Mercedes 10 millió eurós árengedményt kínált fel az erőforrás árából Williams Martini Racing számára a 27 esztendős finn versenyzőért cserébe. Sőt, Bottas pótlására Wehrleint is felkínálta a Mercedest, akit a tapasztalatlansága miatt nem akarnak Lewis Hamilton mellé szerződtetni.

Viszont a Williams több okból kifolyólag sem szeretne belemenni az üzletbe. Először is amiatt, mert Valtteri Bottas személyében egy már eléggé tapasztalt távozná a csapattól, mégpedig az újonc Lance Stroll érkezése miatt. Két nem eléggé tapasztalt pilóta szerepeltetése pedig igencsak komoly veszteség lenne a Williams számára a konstruktőri bajnokságban, ezáltal pedig a pénzdíjazásokat illetően is. A másik ok pedig a csapat egyik fő támogatója, a Martini, ugyanis két 25 év alatti versenyző nem lenne túl kedvező promóciós szempontokból.

Emellett úgy tudja a BBC, hogy Wehrlein a Sauberrel is tárgyal, amely még nem nevezte meg Marcus Ericsson csapattársát a 2017-es szezonra. A Williams számára pedig Bottas átadása esetén a másik opció Felipe Nasr lenne, aki az előző két szezont éppen a svájci alakulatnál húzta le. Valamint, ha a Mercedes nem tudná megegyezni a Williams csapatával, akkor állítólag a Red Bull elengedné a toro rossós Carlos Sainzot, ha a Mercedes érdeklődne a 22 éves versenyző iránt. Viszont a spanyol neve eddig még nem merült fel igazán a Mercedes vezetőségénél.

A cikk természetesen kitért Paddy Lowe esetleges távozására is, amely konkrétan nem kis felfordulást okozna a Mercedes technikai gárdájában. Az 54 éves szakember a hírek szerint korábbi csapatához, a Williamshez igazolhat. A helyére pedig a Ferrari az idén nyáron elhagyó James Allison érkezne. Igaz, a BBC értesülései szerint formális tárgyalás még nem történt Wolff és Lowe között a jövő kapcsán.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8912041477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2016.12.12. 21:01:43

Nem bánnám ha végül Bottas lenne a bef*tó.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása