F1 - HAMILTON INDULHAT AZ ÉLRŐL A SZEZONZÁRÓN

f1_grand_prix_abu_dhabi_qualifying_j5rcnqvsosox.jpg

A pénteki szabadedzésekhez hasonlóan a kvalifikáción is a Mercedes brit versenyzője diktálta a tempót, így ő kezdheti meg a pole pozícióból az Abu Dhabi Nagydíjat, megelőzve a pontversenyt vezető Rosberget. A Mercedes mögött viszont ott van a Red Bull és a Ferrari is - ráadásul előbbi a szuperlágy gumikon vághat neki a futamnak egy alternatív stratégia keretein belül. 

Naplementében, magyar idő szerint 14 órakor vette kezdetét a Forma-1 idei szezonjának utolsó időmérő edzése, a 18 perces Q1-gyel, amely Lewis Hamilton fölényes győzelmét hozta, ugyanis a Mercedes brit bajnokaspiránsa, aki egy 1:39.487-es idővel kapásból bement 1:40 alá. Mindeközben Rosberg több mint egy másodpercet kapott tőle, ennek révén pedig a két Ferrari és a Red Bull egyik autójával Max Verstappen is befért a két Ezüst Nyíl közé. Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a Force Indiák, de a kvalifikáció meglepetésembere Pascal Wehrlein lett azzal, hogy a 16. pozícióban továbbslisszolt a Q2-be, idén ötödjére! Viszont nem sikerült a továbbjutás az idei eddigi legrosszabb hétvégéjüket teljesítő Toro Rosso számára: Kvyat a 17., Sainz a 21. pozícióban zárta az időmérő edzést - rajtuk kívül a 18. helyen végző Magnussen, a 20. rajtkockát megszerző Ocon, illetve a Sauber versenyzői búcsúztak még a Q1-ben.

Lewis Hamilton a Q2-ben még feljebb tette a lécet egy 1:39.382-es körrel, ám ezúttal már Nico Rosberg is összeszedettebb volt: a második helyen zárt, mindössze 108 ezredmásodpercnyi hátrányban. A Red Bull pedig úgy döntött, hogy lapot húz a tizenkilencre és egy alternatív taktikát választották azzal, hogy Verstappen és Ricciardo legjobb Q2-es köreiket a szuperlágy gumikon futották meg, így erről a szettről fognak nekivágni az 55 körös futamnak. Ami pedig a kiesőzónát illeti: nem kis meglepetésre Bottas idén hetedjére is kiesett a Q2-ben tizenegyedikként, megelőzve a 305., egyben utolsó futamára készülő Jenson Buttont. A Williams és a McLaren versenyzője mellett a Haas versenyzői, Jolyon Palmer és Pascal Wehrlein nem tudták még abszolválni a Q3-ba való továbbjutást.

Rövidesen pedig eljött a Q3 ideje is, amely a papírforma szerint alakult: Lewis Hamilton idei 12., pályafutása 61. pole-ját szerezte meg egy nagyon erős, 1:38.755-ös köridővel. Nico Rosberg pedig egy második hely formájában hozta a kötelezőt, 303 ezreddel elmaradva a brit vetélytársától. A két mercedeses mögött, a 3-6. pozícióban a Red Bull és a Ferrari versenyzői zártak a következő sorrendben: Ricciardo, Räikkonen, Vettel, Verstappen. Az élmenők mögött a Force India pilótái zártak a 7-8. pozícióban, Hülkenberg - Pérez sorrendben - őket a McLaren spanyolja, Fernando Alonso és a Williams búcsúfutamára készülő brazilja, Felipe Massa követte.

A 2016. évi Forma-1-es szezon utolsó viadala, az Abu Dhabi Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 14 órakor fog elrajtolni.

Az időmérő edzés végeredménye: 

cymzlovxaaa8db-.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8812000428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása