F1 - ROSBERG SIMÁN NYERTE AZ UNALMAS BRAZIL NAGYDÍJAT

f1-brazilian-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-w06_2.jpg

Majdnem, hogy rajt-cél győzelmet aratott a Mercedes pilótája, Nico Rosberg az elképesztően unalmas Brazil Nagydíjon, ezzel pedig zsinórban másodjára tudott a dobogó tetején ünnepelni. A pódium második - harmadik fokára pedig a másik Mercedesszel Lewis Hamilton, valamint a ferraris Sebastian Vettel állhatott fel.

Egy szoros rajttal és kiváló taktikázással Nico Rosberg a Mercedesszel simán kontroll alatt tartotta a 71 körös Brazil Nagydíjat, amely abszolút az unalom, és a megalázó Mercedes-dominancia jegyében telt el. A német pilóta idén ötödjére, és pályafutása során 13. alkalommal tudott nyerni, megverve angol csapattársát, Lewis Hamiltont, aki a futam első harmadának a végén tudta csak nyomás alá helyezni Rosberget, azonban érdemi támadásra már nem került sor. Egyébként ezzel a győzelemmel Nico Rosberg számára az összetettben meglett az ezüstérem.

f1-brazilian-gp-2015-podium-race-winner-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-second-place-lewis-ha.jpg

Az imént említett brutális Mercedes-fölény pedig arról is árulkodik, hogy a két Ezüst Nyílon kívül csak a Ferrari két pilótája tudott körön belül zárni. Sebastian Vettel idei 13. dobogójának örülhetett, míg Kimi Raikkonen kimászva pechszériájából, egy kétkiállásos taktikával ért célba a negyedik helyen. Egy remek rajt elegendő volt a két pozíciónyi javításhoz Valtteri Bottasnak, aki a Williamsszel az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót, és így már csak egy ponttal előzi meg a negyedik pozícióban honfitársát. A Force India német pilótája, Nico Hülkenberg pedig egy újabb erős futamot tudhat maga mögött, kilábalva a szezon második felében látott hullámvölgyéből, a hatodik helyével nyolc ponttal lett gazdagabb. A Red Bull becsületét pedig Daniil Kvyat mentette meg egy 7. hellyel, miután Daniel Ricciardo rajtbüntetése miatt ellehetetlenült a pontszerzéstől. Kettőből csak egy brazil pilóta tudott pontot szerezni hazai közönség előtt, mégpedig a williamses Felipe Massa, megelőzve a lotusos Romain Grosjeant, aki a 14. helyről rajtolva lett kilencedik. A pontszerzők névsorát pedig az újra fantasztikusan versenyző Max Verstappen zárta, aki a Toro Rossóval valamilyen megmentette a futamot a 100 százalékos unalomtól.

Eleinte úgy tűnt, hogy Maldonado jófiút játszik Interlagosban, ám a futam felénél előtört belőle a virgoncság, melyet a sauberes Marcus Ericsson bánt, ugyanis a venezuelaival való találkozó után megforgott az 1-es kanyarban. Meglepetésre célba ért mindkét McLaren, de csak a 15-16. helyen.

A Forma-1 2015-ös szezonja két hét múlva Abu Dhabiban zárul.

FRISS: Felipe Massát kizárták!

A Brazil Nagydíj végeredménye:

ct3raxrvaaifqwj.jpg

Fotó: motorsport.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr18080770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása