F1: Óriási dráma a végén, Hamilton a pole-ban Dzsiddában
Formula–1 2021: Szaúd-arábiai Nagydíj – 3. szabadedzés, Időmérő edzés

Minden esély megvolt arra, hogy az előzetes papírformát felborítva Max Verstappen fölényesen húzza be a pole-t a Formula–1-es Szaúd-arábiai Nagydíjra, de az utolsó kanyarban a falnak csapta a Red Bullt. A holland hibája után a Mercedesé az első sor.

m293445.jpg

A Formula–1-es Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzése előtt és alatt a versenyfelügyelői vizsgálatok tartották lázban a nemzetközi sajtót, Lewis Hamiltont ugyanis két eset miatt is beidézték. A dupla sárga zászló ignorálásáról kiderült, hogy az egyik sportbíró véletlenül kapcsolhatta be az egyik LED-panelt, mindössze egy másodpercre, míg Nyikita Mazepin (Haas) feltartásáért megrovást, a Mercedes pedig 25 ezer eurós pénzbírságot kapott.

A Q1-től fogva folyamatosan gyorsult a pálya, a versenyzők egymás között dobálták a zöld és a lila szektorokat, a végén pedig Max Verstappen és Hamilton meccselhetett a pole-ért. A harmadik szabadedzésen élre álló holland már a Q3 elején erős körrel indított, de annál aztán gyorsabbnak bizonyult mercedeses ellenfele – ekkor még egy lövése volt a Red Bull pilótájának. Szinte már a zsebében érezhette az első rajtkockát, amikor a 27-es kanyarban elfékezte magát, és a falnak csúszott.

Négytizedes előnye így egy pillantásra vált semmissé, a Mercedes pedig kibérelte az első sort Dzsiddában, Valtteri Bottas ugyanis alig több mint egy tizedmásodperccel maradt el Hamilton 1:27.511-es köréből – úgy, hogy a finn autójába a harmadik edzés után vissza kellett helyezni egy korábbi erőforrást üzemanyagszivárgás miatt. Verstappen ezzel a harmadik helyre csúszott vissza, és még az is kérdéses, hogy megtarthatja-e azt, hiszen nem tudni, mennyire viselte meg a sebességváltót a fallal való találkozás. Mindenesetre a két Red Bull-os közé beékelődött a negyedik helyre Charles Leclerc a Ferrarival.

Pedig a Q2-ben már kifejezetten úgy tűnt, hogy magára talált Sergio Pérez, de így a harmadik sorba szorult a mexikói, mellőle az alphatauris Pierre Gasly várhatja a rajtot. Az első tízbe még Lando Norris (McLaren), Cunoda Juki (AlphaTauri), Esteban Ocon (Alpine) és Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) fért be, míg a második etap után elvérzett Carlos Sainz, miután a pálya ugyanazon pontján hibázott kétszer is a Ferrarival, a két Aston Martin pedig már a Q1 végén búcsúzott.

A Formula–1-es Szaúd-arábiai Nagydíj magyar idő szerint 18:30-kor kezdődik vasárnap, a versenyt az M4 Sporton közvetítik élőben.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Jiri Krenek / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3816773790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása