Meglepő hiányzók az F1-ben

Pozitív koronavírustesztek miatt új páros ül a Formula–1 orvosi autójába a hétvégi Török Nagydíjon.

si202106250790_news.jpg

A bajnokság hivatalos weboldalán, az F1.com-on megjelent közleményből derült ki, hogy kimutatták a koronavírust a Formula–1 orvosi stábjánál, így az orvosi autót vezető Alan van der Merwe és a széria orvosi delegáltja, Dr. Ian Roberts sem utazott el a Török Nagydíj helyszínére, Isztambulba. Pozitív tesztjeik után karanténba vonultak.

Ettől függetlenül nem marad üresen az orvosi autó, a Formula–E-ből érkezik a pótlás. A jelenleg szüneten lévő elektromos sorozat biztonsági autóját vezető, korábban a túraautó-világbajnokságban hasonló szerepet betöltő Bruno Correia, valamint a Formula–E orvosa, Dr. Bruno Franceschini fogják ellátni a helyettesítést.

A pozitív koronavírustesztek másokat nem érintenek, így a biztonsági autó sofőrje is Bernd Mayländer marad. Van der Merwe és Roberts a két hét múlva esedékes Amerikai Nagydíjon abban az esetben térhetnek vissza, ha negatív tesztet képesek produkálni.

A Formula–1-ben legutóbb Kimi Räikkönen volt koronavírusos, aki szeptember elején a Holland, majd az egy héttel rá következő Olasz Nagydíjat is kihagyta.

Fotó: GEPA Pictures / Red Bull COntent Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2916714172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása