Supersport-vb: Dupla pontszerzéssel távozott Sebestyén Portugáliából

Portugáliában versenyzett az elmúlt hétvégén Sebestyén Péter és a Supersport-vb mezőnye. A HUMDA pilótája rossz rajtpozíciója ellenére két pontszerzéssel zárt.

2021_round10_portimao_worldssp_sunday-00975.jpg

Megállás nélkül folytatódott Portimaóban a Supersport-világbajnokság 2021-es szezonja. Jól indult ugyan a hétvége számára, a délutáni edzésen nem megfelelő irányba indult el csapatával, így Sebestyén Péter csak a 16. helyre kvalifikált az Evan Bros. Racing Team Yamahájával.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott magyar nehéz helyzetből várhatta a szombati, első futamot. Felzárkózásának köszönhetően azonban egészen a 11. helyen ért célba, öt ponttal gazdagodott. „Jó volt ma csatát nyerni és kihozni a legtöbbet az adott szituációból, de nyilván nem vagyok elégedett” – kezdte gondolatait a szombati események kapcsán Sebestyén a HUMDA közleményében. – „Versenyek óta van egy pont, amin nem sikerül tovább lendülnünk és már a pénteki napon lemaradunk a mezőny elejéhez képest.”

Ahogyan arra előzetesen számítani lehetett, vasárnap az időjárás jelentősen megkavarta a kártyákat. A zuhogó esőben a hetedik helyen kezdte a napot, majd a már száraz pályán rendezett futamon hét helyet javítva kilencedikként futott be Sebestyén Péter, mindössze alig néhány tizeddel elmaradva attól a Philip Öttltől, aki a tabella harmadik helyén áll.

2021_round10_portimao_worldssp_sunday-00817.jpg

Ma is nagyon jót versenyeztem, jókat csatáztunk és nagyon sajnálom, hogy hátulról kellett rajtolnom, mert versenytempó alapján előrébb is tudtam volna haladni. Kívülről talán nehéz néha megérteni, mennyire összetett egy ilyen hétvége, de én minden eddigi versenyhétvégén próbáltam kihozni a maximumot, viszont ehhez sok mindennek össze kell állnia. Végre úgy működött minden, ahogy kell, és a motorfék tekintetében is előre tudtunk lépni

– összegezte a vasárnapi történéseket a 27 éves motorversenyző.

Újabb kettős pontszerzésének köszönhetően az elmúlt hétvégén is javított egy pozíciót az összetettben a HUMDA pilótája, 44 pontjával jelenleg a tizennegyedik. Csapattársa, a dél-afrikai Steven Odendaal eközben egy hatodik hellyel és egy futamgyőzelemmel gazdagodott, a folytatást 54 pontos hátrányból várja a bajnoki listavezető Dominique Aegerterrel szemben, akit egyszer harmadikként, egyszer pedig ötödikként intettek le.

Mint az a versenyző médiacsapatának tájékoztatásából kiderül, Portugáliából távozva lezárult az idei Supersport-világbajnoki szezon európai szakasza. A bajnokság következő, utolsó előtti állomása Argentína lesz, ahol október 15-17. között fog versenyezni a mezőny.

Fotó: PS56/HUMDA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6316708260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása