F1: Hivatalos, Szocsiban jön a Ferrari új motorja

Ezzel együtt a Ferrari azt is bejelentette, hogy Charles Leclerc biztosan a rajtrács végéről fog indulni a Formula–1-es Orosz Nagydíjról, míg Carlos Sainz „sorsáról” később döntenek.

210059-italian-gp-2021-sunday.jpg

Habár a 2021-es autó fejlesztésével korábban leálltak Maranellóban, még a nyáron beharangozta a Ferrari, hogy ősszel újult erővel készül támadni, mivel az idei évre szánt motorfejlesztését még nem vetette be. Sokáig titkolták, mikor jön el ennek az ideje, szerdán este viszont megerősítették, hogy a hétvégén Charles Leclerc megkapja az újított V6-ost, így viszont a monacóinak azzal kell számolnia, hogy bárhogy is végez az időmérő edzésen, csak a mezőny végéről indulhat a vasárnapi Orosz Nagydíjon.

Mattia Binottóék „jelentős előrelépésre” számítanak a frissítésekkel felvértezett hibridrendszertől, aminek a jövőre kezdődő új korszakban is jelentősége lesz. Még nem tudni, hogy Carlos Sainz autójába mikor helyezik be a frissített motort, erről egy kiértékelés során döntenek majd annak függvényében, hogy a büntetés következményei mennyire hatékonyan kompenzálhatóak annak használatával.

Döntését, miszerint először Leclerc próbálhatja ki a továbbfejlesztett hajtásláncát, azzal magyarázza a Ferrari, hogy a monacóinak a Magyar Nagydíjon odaveszett egy motorja az első körös balesetek következtében, így az ő esetében eleve számoltak az extra erőforráscserével. Jelenleg a negyedik helyen áll a konstruktőri bajnokságban a Ferrari, 13,5 pontos lemaradásban követve a McLarent a wokingiak múltkori kettős győzelmét követően.

A hétvégi motorcserés büntetések kapcsán még a vb-éllovas Max Verstappen helyzete kérdőjeles. Miután a két héttel ezelőtti Olasz Nagydíjról a holland hoz magával egy háromhelyes rajtbüntetést a Lewis Hamiltonnal való ütközése miatt, úgy tudni, a Red Bull az időmérő edzés alapján fog dönteni arról, hogy Szocsiban ejtik-e meg a hetek óta tényként kezelhető negyedik cserét.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5416697800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása