Nem akárkivel erősíti F1-es csapatát az Aston Martin

Veterán szakembert szerződtetett az Aston Martin, akire nem kisebb feladatot bíznak, mint az újonnan létrehozott, az F1-es részleg működését felügyelő alvállalat irányítását.

gp2114_102620_09i2350.jpg

Névlegesen az idei szezonban tért vissza a Formula–1-be az Aston Martin, miután Lawrence Stroll kanadai milliárdos 2018-ban megvásárolta a Force India csapatát és Racing Pointra keresztelte azt, majd többségi tulajdonrészre tett szert az Aston Martinban. Látható, hogy Stroll világbajnok konstruktőrt szeretne faragni az Aston Martinból, ennek érdekében minden követ megmozgat: Sebastian Vettel személyében már világbajnok versenyzőt is szerzett, és példátlan módon egy vadonatúj F1-es gyárkomplexumot húznak fel a silverstone-i pálya közvetlen közelében, nem messze a mostani bázistól. A 150-200 millió fontos beruházás eredményeként 2023 elején nyílhat meg az új komplexum.

Kedden újabb bejelentést tett nagyobb volumenű terveivel kapcsolatban az Aston Martin. A márka F1-es tevékenységeit ezentúl Martin Whitmarsh irányítására bízzák, azok pedig az Aston Martin Performance Technologies nevű divízióban fognak összpontosulni. A McLarennél 1989 és 2014 között vezérigazgatóként és F1-es csapatfőnökként tevékenykedő, 63 esztendős szakember október elején lát munkához. Feladatai keretében a csoport és az ahhoz tartozó leányvállalatok marketingjének és új stratégiai irányának meghatározásában is közreműködik majd.

Stroll az Aston Martin közleményében leszögezte, az lesz Whitmarsh feladata, hogy 4-5 éven belül világbajnok csapatot kovácsoljon, ezzel párhuzamosan 1 milliárd fontos üzleti vállalkozást fejlesszen abból.

„Lawrence szándéka, hogy F1-es világbajnokságot nyerjen az Aston Martin. Nem is csatlakoztam volna a projekthez, ha nem lennék meggyőződve afelől, hogy ez teljesíthető cél” – folytatta Whitmarsh, hozzátéve, hogy ezt akár 2026-ra el is érhetik. – „Hosszú évek óta ismerem Lawrence-t, és csodálom őt lenyűgöző és félelmetes üzleti érzéke és kimeríthetetlennek tűnő ambíciója miatt. Tudom, mi kell az F1-es sikerhez, és Lawrence inspiráló, hozzáértő, szenvedélyes és eltökélt irányítása és támogatása mellett mindent meg akarok tenni annak érdekében, hogy csapatunk győztessé váljon.”

Fotó: Charles Coates / Motorsport Images (Aston Martin F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3916696742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása