F1: Verstappen autótöréssel is az élre állt
Formula–1 2021: Belga Nagydíj – 2. szabadedzés

Továbbra is szoros az állás az élmenők között, de a második szabadedzés Max Verstappené lett. Az elsőség mellett azonban egy autótörés is a holland számlájára került, csakúgy, mint Charles Leclerc esetében.

si202108270179_news.jpg

Hasonlóan kezdődött a Formula–1-es Belga Nagydíj második szabadedzése, mint a délelőtt rendezett első gyakorlás. Hűvös, nyáriasnak a legkevésbé sem mondható időjárás, újra vizes foltok a pályán – mindez elég indokot szolgáltatott arra, hogy a mezőny ismételten az intermediate abroncsokon hagyja el a bokszot, de ezúttal is hamar belátták a csapatok, hogy a slick abroncsokkal is biztonságosan lehet körözni.

Néhány kisebb hibától eltekintve helytállónak bizonyult a meglátás, az első nagyobb hiba Esteban Ocon nevéhez fűződött, aki a Fagnes kanyarkombináció után pördült meg. Szerencséjére egy darabban maradt az Alpine, egyedül a gumik sínylették meg a mutatványt, ám később a francia két kollégája ennél jóval pechesebben járt.

A szabadedzés utolsó negyedórájában először Charles Leclerc miatt kellett meglengetni a piros zászlókat: a monacói a Les Combes után ugyan kétszer is meg tudta fogni a Ferrarit, a harmadik megcsúszásnál már nem volt esélye, így a fallal találkozott. Miután a bal első kerék kitört a helyéről, Leclerc-nek ez az edzés végét jelentette.

Az utolsó percekre még elengedték a mezőnyt, de az utolsó gyors körökre már nem került sor, mivel az előző eset után nem sokkal később, a Malmedy kijáratánál Max Verstappen is összetörte az autóját. Ahogyan arról csapatrádión a Red Bull hollandja beszámolt, elveszítette a tapadást a hátsó tengelyen. Időzítés szempontjából „jól járt” Verstappen, mivel a napi programot teljesítette, a szerelőkre azonban kapkodós délután vár.

Ezt megelőzően egy kimagasló középső szektorral még átvette a vezetést a Mercedes párosától, de mindössze 41 ezredmásodperccel zárt az első edzésen élen záró Valtteri Bottas előtt. A finnhez képest további három századmásodperccel maradt le Lewis Hamilton, aki így harmadikként végzett.

Az első tízben előkelő helyen fejezték be az edzést az Alpine-ok és a Aston Martinok, hiszen Fernando Alonso és Esteban Ocon a 4., illetve a 7., Lance Stroll és Sebastian Vettel pedig a 6. és a 8. időt autózták, közéjük Pierre Gasly ékelődött be az AlphaTaurival. A mezőny első felébe még Lando Norris (McLaren) és Sergio Pérez fért be – utóbbi kapcsán épp az edzés előtt jelentették be, hogy jövőre is a Red Bullnál marad.

Legközelebb a harmadik szabadedzés alkalmával, szombat délben gördül pályára az F1-es mezőny Spában. Az eseményeket az M4 Sporton lehet élőben követni, akárcsak a 15 órától kezdődő kvalifikáció esetében.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9716672508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása