Supersport-vb: Peches hétvégén van túl Sebestyén Péter

Saját bevallása szerint is évek óta nem volt ennyire rossz hétvégéje Sebestyén Péternek, mint a Supersport-vb navarrai fordulóján. A HUMDA által támogatott magyar versenyző ennek ellenére pozitívan tekint előre a folytatásra.

2021_round06_navarra_worldssp_friday-03237.jpg

Navarrában folytatódott a Supersport-világbajnokság 2021-es szezonja, ahol a mezőny egyetlen magyar tagja, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökségi Zrt. által támogatott Sebestyén Péter „komplikált” versenyhétvégét zárt, miután az előző hétvégén, a csehországi Mostban már top 10-es eredményt is szerzett.

Sebestyén mindössze a 26. lett a szombat délelőtti időmérő edzésen, egy sárga zászló miatt ugyanis elvették az Evan Bros. Racing Team pilótájának legjobb idejét, ami a 13. helyre lett volna elegendő. A 27 éves versenyző állítja, egyáltalán nem látta a sárga zászlókat, majd hozzátette, hogy „valószínűleg hibáztak a pályabírók is, de a szabály az szabály, így elvették a körömet”.

2021_round06_navarra_worldssp_warmup_box-100033.jpg

Az első versenyen sem bizonyult szerencsésebbnek Sebestyén Péter: habár próbáltak tesztként tekinteni a futamra, az utolsó körökben kinyílt a bőrruhájában a légzsák, ezért ki kellett állnia idő előtt. Kiesése után úgy fogalmazott, sok éve nem volt ennyire rossz versenyhétvégéje, de nem kifogásokat akar keresni, kijelentését azzal magyarázta, hogy sok probléma jött egyszerre.

Vasárnap a 25. pozícióból várhatta a második futamot, ahonnan kilenc helyet tudott javítani az első két körben. Később viszont váltóproblémák hátráltatták, végül 17.-ként intették le. Pont nélkül zárta így idei harmadik hétvégéjét, eddig gyűjtött 15 pontjával jelenleg a 19. helyen áll az összetettben. A balszerencsésen sikerült hétvége ellenére pozitív fejleményekről is be tudott számolni a magyar motorversenyző.

2021_round06_navarra_worldssp_race1-06259.jpg

„Nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl, vannak olyan problémák, amik az első verseny óta előjönnek és nem tudtunk rá megoldást találni. Nem akarom elkiabálni, de úgy gondolom, a mai versenyen nagyot léptünk előre, ami bizakodásra ad okot a következő futamra. Navarrában most minden rossz összejött, de most végre először sikerült megtalálnom az összhangot a motorral, és tudtam úgy motorozni, ahogy szeretek” – idézi Sebestyén gondolatait a HUMDA sajtóközleménye.

Sebestyén arra is kitért, hogy a váltóproblémák nélkül akár az első tíz is elérhető lett volna, és reméli, hogy a következő fordulón valóban sikerült előrébb lépnie. A Supersport-vb idénye szeptember első hétvégéjén a franciaországi Magny-Cours-ban folytatódik.

Fotó: PS56/HUMDA sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr816668398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása