Újra kihagyja Ázsiát a WTCR, itt a módosított naptár

Miután a koronavírus-járvány miatt továbbra sem lehet fennakadások nélkül Ázsiába utazni, újra változik a túraautó-világkupa versenynaptára. Az ETCR szezonzárója is költözik.

660351f44bd62ac2bbbb4ca9f32a3bef.jpg

Jó ideje már a levegőben lógott a túraautó-világkupa újabb naptármódosítása, hiszen komolyabb jóstehetség nélkül is megállapítható, hogy járványügyi szempontból még nem tart ott a világ, hogy Ázsiában lehessen versenyezni 14 napos karanténkötelezettség nélkül. Emiatt a hungaroringi hétvége után gyökeresen megváltozik a WTCR idei menetrendje, amit csütörtök délelőtt hoztak nyilvánosságra.

Három új pályával bővül így a versenynaptár, aminek köszönhetően a világkupa mezőnye Mostban, Pauban és Szocsiban is debütál, emellett arra is fény derült, hogy a nyárról elhalasztott adriai fordulót novemberben fogják pótolni. Ettől függetlenül hosszabb szünetre vonul a bajnokság a magyar hétvége után, október második hétvégéjén Csehországban jön majd a folytatás.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a most bejelentett négy helyszínből három mellett még csillagok ékeskednek. Az épített paui és az adriai aszfaltcsík még az FIA Grade 3-as minősítésére vár, a november végi oroszországi szezonzáró pedig az ottani kormánynak is rá kell bólintania.

Ezzel párhuzamosan azt is bejelentették, hogy október közepén zárul az ETCR szezonja, az elektromos széria ugyanis elkíséri a WTCR-t a paui pályára a dél-koreai helyszín helyett.

A WTCR módosított 2021-es versenynaptára:

  • június 3-5.: Nürburgring Nordschleife, Németország
  • június 26-27.: Circuito do Estoril, Portugália
  • július 10-11.: MotorLand Aragón, Spanyolország
  • augusztus 21-22.: Hungaroring, Magyarország
  • október 9-10.: Autodrom Most, Csehország
  • október 16-17.: Circuit Pau-Arnos, Franciaország
  • november 6-7.: Adria International Raceway, Olaszország
  • november 27-28.: Sochi Autodrom, Oroszország

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr516664760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása