Máris kiszáll a Mercedes a Formula–E-ből?

A vártnál jóval gyorsabban pont kerülhet a Mercedes Formula–E-programjának végére: sokkoló bejelentés jöhet.

1-eps714_120755sg2_4845.jpg

Úgy tűnik, hamarosan a végéhez ér a Mercedes Formula–E-szerepvállalása, hiába vannak túl mindössze a második évükön gyári csapatként a stuttgartiak. Több nemzetközi orgánummal együtt a The Race is arról számolt be, hogy a Mercedes már nem tart a sorozattal a Gen3-as érával, így rövid időn belül a harmadik (német) gyártó távozhat, hiszen az Audi és a BMW már a mostani szezon végén kilép.

Várhatóan napokon belül hivatalosan is kommunikálni fogják a döntést, ami egy ideje már benne volt a levegőben. Jelezte ugyan elköteleződését a Mercedes a Gen3-as autók fejlesztése kapcsán, de a szándék kimerült az előszerződés aláírásában, amit jól mutat, hogy a folytatásról Toto Wolff tavaszi nyilatkozata nem szolgált fejleménnyel a Formula–1-ben a sikert sikerre halmozó konstruktőr.

Úgy tudni, a végső szót a Daimler irányításában mondták ki, ugyanakkor Wolff sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudta a sajtóban elterjedteket. „Meghoztuk a döntést, de még nem áruljuk el” – jelentette ki. Meglepő lenne, ha valóban a kiszállás mellett döntene a Mercedes, hiszen csakugyan elkötelezettek az elektromobilitás iránt, ennek jegyében 2025-től már csak villanyautók hagyják el a gyártósort.

Fotó: Simon Galloway / Motorsport Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5316660946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása