F3: Behúzta az esős főfutamot az éllovas, Tóth balesetbe keveredett
Formula–3 2021: Hungaroring – Főfutam

Zseniális csatát vívtak egymással a győzelemért a premások, a bajnokságban egyre inkább meglépő Dennis Hauger azonban az élről indul Arthur Leclerc sem tudta megállítani. Tóth László az utolsó körökben esett ki, miután ütközött.

02_dennis_hauger_prema_racing_c_formula_motorsport_limited.JPG

Még a pénteki időmérő edzésen eldőlt, hogy Arthur Leclerc kezdheti az élről a Formula–3-asok főversenyét a Hungaroringen. Vasárnap délelőtt azonban esős pályán rendezték a futamot, így az első két körben a biztonsági autó vezette fel a mezőnyt. Leclerc megőrizte a vezetést a gördülőrajt után, de egy kör után visszatért a pályára biztonsági autó, mivel a falnak csúszott Victor Martins, megsérült az első szárny az autóján. Az Alpine francia akadémistája Oliver Rasmussennel akadt össze a 9-es kanyarnál.

Két kör elteltével folytatódhatott a verseny, a második helyről rajtoló, a bajnokságban vezető Dennis Hauger még féltáv előtt dűlőre vitte a küzdelmet Leclerc-rel. Ugyan a norvég első kísérletét még nem koronázta siker, a 8. körben egy gyönyörű manőverrel autózta körbe premás csapattársát a 2-es, illetve a 3-as kanyarban, átvéve az első helyet.

Hauger gyorsan kiépített magának egy 1-1,5 másodperces fórt, a verseny második felében azonban Leclerc még próbálta tartani vele a lépést. Ahogy száradt a pálya, gyorsultak a köridők, de nőtt a versenyzői hibák száma is. Először Amaury Cordeel torpedózta meg Roman Stanĕket a 13-as kanyarban, amivel a Campos Racing belgája, illetve a Hitech GP – a második futamon dobogón végző – cseh pilótája is a sor végére esett vissza.

Két körrel a leintés előtt pedig újra szükség volt a biztonsági autóra egy baleset miatt, amibe Tóth László is belekeveredett. A 2-es kanyarban Rafael Villagomez (HWA) és Ido Cohen (Carlin) akadtak össze, az izraeli keresztbe forgó autóját pedig már nem tudta kikerülni a Campos Racing magyar versenyzője, így rászaladt – szerencsére egyikük sem sérült meg a balesetben.

A futamot viszont már nem tudták újraindítani, így az a biztonsági autó mögött ért véget, Hauger pedig idei harmadik győzelmét szerezte, amivel a bajnokságban már tetemes, 63 pontos előnyre tett szert Jack Doohannel (Trident) szemben, aki a harmadik helyen, Leclerc mögött fejezte be a versenyt. A bajnokság harmadik helyezettje, a 66 pontos lemaradásban lévő Olli Caldwellt (Prema).

Hauger, Leclerc és Doohan mögött az ausztrál csapattársai, David Schumacher és Clément Novalak zártak még az első ötben, az utolsó pontokat az ART Grand Prix két pilótája, Alekszandr Szmoljar és Frederik Vesti, Caldwell, valamint a Charouz Racing System két versenyzője, a második futamon első F3-as dobogóját szerző Enzo Fittipaldi, valamint Logan Sargeant csípték meg.

03_dennis_hauger_arthur_leclerc_jack_doohan_c_formula_motorsport_limited.JPG

Hauger ellen ismét nem volt ellenszer – jókora már a Red Bull-junior előnye az F3-ban.

A Formula–1-es idény ütemét követve négy hét múlva, Belgium folytatódik a Formula–3-asok szezonja.

A főfutam végeredménye (pontszerzők):

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2316646052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása