F1: Kubica újra autóba ül a Hungaroringen

A korábbi nagydíjgyőztes lengyel versenyző Kimi Räikkönen autóját fogja vezetni a Formula–1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén.

large-2021_in-season_test_spain.jpg

Szerdai közleményében erősítette meg az Alfa Romeo, hogy a Hungaroringen visszatér a volán mögé Robert Kubica, a gárda teszt- és tartalékversenyzőjeként már Spanyolországban és Ausztriában is vezethetett. A Formula–1-es Magyar Nagydíj első, 60 perces szabadedzésére Kimi Räikkönen autóját foglalja el.

Kubica számára ráadásul különleges lesz az idei harmadik alkalom, hiszen – mint azt a közlemény is említi – 2017-ben a magyar aszfaltcsíkon vezethetett először F1-es autót a pályafutását derékba törő ralibalesete, csak akkor még a Renault-nak köszönhetően. Amiatt is kedves számára ez a helyszín, hogy ez az egyik legközelebb eső Lengyelországhoz.

„Mindig nagyszerű visszatérni az autóba, ez különösen igaz Budapestre, ahol rendre sok lengyel szurkoló van a lelátókon. Tudom, hogy lesznek engem üdvözlő zászlók is, amikor pénteken kigördülök a garázsból” – fogalmazott Kubica a bejelentés kapcsán. – „Ha egyszer már az autóban ülsz, arra helyeződik a hangsúly, hogy a lehető legjobb munkát végezzed a csapat számára, segítve a mérnököket az autó beállításában. Nagyon kicsik a különbségek a középmezőnyben, így minden javulásnak komoly jelentősége lehet.”

Lengyel, magyar két jó barát – tartja a mondás. Ennek jegyében az Alfa Romeo különlegességekkel készül a szurkolói zónában: amellett, hogy kiállítják a hinwiliek egyik versenyautóját és versenyfelszerelését, exkluzív nyereményjátékokban is részt vehetnek.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7216641860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása