Dobogóra álltak Herczigék a rali-Eb római futamán

A Herczig Norbert–Ferencz Ramón duó a harmadik helyen végzett a rali Európa-bajnokság olaszországi állomásán.

1196d7644659ebaa33fb83c87746a828.jpg

A VPB Kommunikáció vasárnapi tájékoztatása szerint a Škoda Rally Team Hungaria párosa a zárónapot a negyedik pozícióból kezdte meg, és a nagyon erős mezőnyben csak a végén dőlt el, hogy a harmadik helyen végez. Herczig és Ferencz így három év elteltével állhatott ismét dobogóra az Eb-sorozatban – írja az MTI.

Három évet vártunk erre a pillanatra, hogy ismét a legjobb háromban végezzünk. Katartikus érzés volt célba érni, és konstatálni azt, hogy vb-mezőnyben edződött nagymenőket is megelőzve harmadikként zárunk

– mondta Herczig Norbert.

Hozzátette, kedvelik a római versenyt, amelyen harmadszor indultak el. Herczig kiemelte, hogy aszfalton gyorsabbak, és egy hosszú magyarországi tesztelés után olyan beállítással érkeztek, amely ilyen eredményhez vezetett az olasz fővárosban.

Az Európa-bajnokság negyedik állomása Cseh-rali lesz, amit Zlínben és környékén rendeznek augusztus utolsó hétvégéjén.

Nehéz hétvégéjük volt, de célba értek Vogelék

Az ERC3-as kategóriában női magyar páros is indult Vogel Adrienn és Notheisz Ivett kettőse révén. A Roger Racing Team közleménye szerint az Orsák Rally Sport R4-es Ford Fiestájával versenyző Vogelék szombaton még keresték az ideális beállításokat, amit a nap második felére meg is találtak, idő- és kilométerhátrányukból is sikerült faragniuk az előző évihez képest, majd vasárnap tovább javultak.

vogel_roma03.jpg

Így két nap és 635 kilométer után Vogelék a 10. helyen végeztek kategóriájukban, akik Csehországban szintén rajthoz állnak majd.

„Nagyon nehéz hétvégénk volt, a kategória is sokkal keményebb volt az előző évinél, rengeteg tapasztalt, nagyszerű pilótával versenyeztünk. Karcmentes autóval értünk célba, nagyon sokat fejlődtünk, köszönhetően annak, hogy meglettek a jó beállítások. Fantasztikus hangulatban telt a hétvége, örülünk, hogy idén is itt lehettünk. A Roger Racing Teamnek és az Orsák Rally Sportnak is köszönjük a remek munkát” – fogalmazott hétvégi teljesítményük kapcsán Vogel.

Fotó: Alexandre Guillaumot / DPPI (FIA ERC Media)

Forrás: MTI, Roger Racing Team

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3516638304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása