Kamion-Eb: Elmosta Kiss Norbiék hétvégéjét az ítéletídő

A heves esőzések és azok következményei miatt lefújták a kamion Európa-bajnokság németországi fordulóját.

dsc_0135.jpg

A tervek szerint egy hat futamból álló hétvégével folytatódott volna a kamion-Eb 2021-es szezonja, ám a szervezők csütörtökön megerősítették, hogy mégsem rendezik meg a versenyeket a Nürburgringen.

A döntés hátterében a Németországban tomboló ítéletidő áll, melynek már több áldozata is van. A bajnokság oldalán megjelent közlemény szerint a promóter, az ETRA, a helyi szervező, az ADAC, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közösen hozta meg a döntést.

„A Nürburgring környékét sújtó heves esőzések és árvízek miatt sajnos törölték a hétvégi versenyt. A versenypálya teljes technikai személyzete a mentésen dolgozik és azon hogy segítsenek a bajba jutottaknak. Részvétünk az ott élőknek és minden érintetteknek” – írta Facebook-oldalán Kiss Norbert a bejelentés után.

Június közepén a Hungaroringen rajtolt el a szezon, az első hétvége után Kiss a harmadik helyen áll a bajnokságban. A Révész Racing magyar versenyzője tízpontos lemaradásban követi a listavezető Sascha Lenzet, a második helyet pedig Adam Lacko foglalja el 8 pontos különbséggel.

A tervek szerint a következő fordulót augusztus végén rendezik, a helyszín a csehországi Most lesz.

Fotó: Hungaroring Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2416628440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása