Döntött az F1-es folytatásról az Alfa Romeo

Pletykaszinten felmerült ugyan, hogy az év végén távozhat a Formula–1-ből az Alfa Romeo, szerdán mégis azt jelentették be a felek, hogy a következő években is névlegesen a bajnokság része marad az olasz márka.

large-2021_austrian_grand_prix_sunday.jpg

Névlegesen 2018-ban tért vissza a Formula–1-be az Alfa Romeo, egy évvel később pedig át is nevezték a Sauber csapatát. Azzal, hogy a márka egy új konszern, a jelenleg 14 márkát sorakoztató Stellantis alá került, pedzegették, hogy az együttműködés véget érhet a szezon végén, a vezetést meggyőzték a jövő évi szabálymódosítások. Ennek nyomán szerdán megerősítették, hogy marad a királykategóriában az Alfa Romeo, mely nemrégiben ünnepelte 111. születésnapját.

A Sauber és az Alfa Romeo közleményében több éves szerződéshosszabbítást említettek, a RaceFans viszont úgy tudja, hogy az újabb megállapodás legalább 2024 végéig érvényes.

Ami a feltételeket illeti, abban továbbra sincs változás, hogy az Alfa Romeónak a jövőben is alkalmaznia kell legalább egy Ferrari-növendéket. Az együttműködés első évében az azóta már a maranellói alakulathoz előléptetett Charles Leclerc-re esett a választás, míg 2019 óta Antonio Giovinazzi alkalmazásával tesznek eleget ennek. Az olasz versenyzőn kívül tartalékpilótaként Callum Ilott is a csapatnál van, aki szintén Ferrari-akadémista.

Idén is leginkább a vert mezőnyben küzd az Alfa Romeo, két pontjával mégis tartja a nyolcadik helyet a konstruktőrök között, miután sem a Williams, sem pedig a Haas nem szerzett még idén pontot. Versenyzői, Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkönen a 15-16. helyen állnak a tabellán – a következő hónapokban várhatóan az ő sorsuk is tisztázódik majd.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5316627950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása