Leghosszabb szezonját tervezi jövőre a Formula–E

Monaco állandó helyet kap, Párizs viszont elveszíti a sajátját, de még Dél-Afrikában is versenyezni fog a Formula–E. Több újdonsággal is előrukkkol jövő évi naptárában a sorozat.

1-eps707_140311sg1_9967.jpg

Már az FIA Motorsport Világtanács is jóváhagyta azt a 2022-es naptárváltozatot, amit csütörtökön este hoztak nyilvánosságra a Formula–E felületein. Ez alapján az elektromos világbajnoki sorozat rekordhosszú szezonra készül jövőre, ami nem kevesebb mint 16 versenyből. A tavalyi és az idei évvel ellentétben ezzel együtt a duplafutamos fordulók száma is csökkenne: csupán a szezonnyitó helyszínén, Rijádban, New Yorkban, Londonban, illetve az idényzárónak otthont adó Szöulban rendeznének két ePrix-t.

Szaúd-Arábiában a tervek szerint január végén kezdődne a szezon, ahol idén rendeztek először villanyfényes futamot a Formula–E-ben, mely három új helyszínre is ellátogatna: a dél-afrikai Cape Townba, a kanadai Vancouverbe, illetve egy harmadik, egyelőre megnevezésre váró városba. Előbbi érkezésével viszont kijelenthető, hogy Dél-Afrikában először tartanak FIA-rendezésű, együléses világbajnoki versenyt a 1993-as Formula–1-es nagydíj óta.

Két homályos foltra is felfigyelhetünk a naptártervezetben: az egyik a március 19-i, kínai fordulónál található, ahol a pályát nem nevezték meg, míg a másik június 4-e, melynél az ország sem ismert egyelőre.

A szervezők azt azonban megerősítették, hogy mostantól minden évben lesz monacói verseny, 2022-ben április 30-án fog versenyezni a hercegségben a mezőny. Ezzel párhuzamosan a párizsi futamot viszont kétéves státuszba sorolták. Így a francia fővárosba legközelebb már csak 2023-ban fog versenyezni a Formula–E, miután sem tavaly, sem pedig idén nem lehetett megtartani a futamot a koronavírus-járvány miatt – és itt merült fel az a kérdés, hogy vajon a pandémia alakulása mennyire lesz tartható az alábbi menetrend.

A kizárólag 2022-es versenyekből álló, 2021/2022-es előzetes versenynaptár:

s8_cal_16x9_v3.png

Fotó: Simon Galloway / Motorsport Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5716616972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása