Dobogóval mutatkozott be a magyar versenyző az enduro-vb-n

Két harmadik hellyel kezdett az EnduroGP-világbajnokság Open 4-es kategóriájában az Enduro Team Hungary színeiben versenyző Zsigovits Norbert. A szintén a Motorsport Talent Management által támogatott Vida Benedek gokartban állt dobogóra.

dsc00181.jpg

Az autó- és motorversenyzőket segítő Motorsport Talent Management (MOTAM) hétfői közleménye szerint Zsigovits szombaton és vasárnap is a harmadik helyet szerezte meg az olaszországi Edolóban rendezett fordulón egy 350 köbcentiméteres, négyütemű KTM EXC nyergében.

Csapattársa, az Open 2-es kategóriában szereplő Szőke Márk mindkét napon negyedik lett egy 300 köbcentiméteres, kétütemű Sherco SE 300 Racinggel.

dsc00383.jpg

Olaszországi eredményeinek köszönhetően az első forduló kihagyása ellenére Zsigovits az Open 4-es kategória összetett ötödik helyezettje 30 ponttal, míg Szőke az Open 2-es kategória nyolcadik helyén áll 26 ponttal.

A világbajnokság következő fordulóját július 16-18. között az észtországi Saaremaában rendezik. A közlemény szerint ez az első alkalom, hogy magyar csapat a világbajnokság mezőnyében versenyezhet.

mgr_images_gm20210627_008.jpg

A MOTAM harmadik, egyben legfiatalabb pártfogoltja, Vida Benedek a közép-európai Rotax Max Challenge kecskeméti fordulóján állt dobogóra. A 14 éves versenyző egy büntetés miatt a 9. helyett csak a 22. rajtkockából indulhatott, ennek ellenére az első elődöntő-futamon – látványos felzárkózást bemutatva – ötödikként szelte át a célvonalat.

Végül az egyik ellenfele büntetésével a negyedik helyre lépett előre, pozícióját pedig a döntőn és a szuperdöntőn is megőrizte. A részpontok összesítését követően Vida a harmadik legeredményesebb volt a mezőnyben, ezzel megerősítve negyedik pozícióját az összetettben, némileg közeledve az élmenőkhöz.

mgr_images_gm20210627_019.jpg

A közép-európai sorozat következő fordulóját augusztus 13-15. között rendezik a csehországi Trinecben, ezt megelőzően a németországi Mulsenben fog versenyezni a budapesti ifjonc, ahol a Rotax Max Challenge Euro Trophy mezőnyében áll rajthoz július 16-18. között.

Fotó: Sulyok István / StreetCar Media, MGR Images (MOTAM)

Forrás: MTI, MOTAM, Braking News Motorsport

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr516607446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása