Kulcsfigura távozik a Nissan Formula–E-csapatától

Sajtóértesülések szerint a szezon végén elhagyja a Nissan e.dams csapatát Oliver Rowland. Több ex-F1-es versenyző neve is felmerült Sébastien Buemi lehetséges következő csapattársaként.

2-eps707_061447sb3_1128.jpg

2018-ban csatlakozott Oliver Rowland a Nissan e.dams-hoz, azóta már a harmadik szezonját teljesíti a csapatnál. A brit versenyzőnek már futamgyőzelme is van, idén pedig jobban teljesíti csapattársánál, a 2015/16-ös bajnok Sébastien Bueminél. A The Race azonban úgy értesült, hogy Rowland már jelezte a Nissan e.dams-nak, hogy az év végén távozik a csapattól, máshol folytatja a pályafutását a 2021/22-es idényben.

Egyelőre homály fedi, hova igazolt a 28 éves versenyző, annyi viszont kiderült, hogy következő csapatával több évre szóló szerződést írt alá.

Jelenleg a 11. helyen áll Rowland a bajnokságban, és amíg ő viszonylag konstans teljesítményével már 53 pontot gyűjtött, 11 pontjával Buemi csak 22. a tabellán. Így a Nissan mindössze a 10. a csapatok között, csupán a Dragon-Penske és a NIO 333 csapatát előzi.

A szakportál tudomása szerint Rowland több rivális csapat felől is kapott ajánlatot a szezon kezdete óta, és várhatóan rövidesen kiderül, hogy végül melyik megkeresését fogadta el.

1-eps702_125222_j6i1784.jpg

Rowland távozása kapcsán Tommaso Volpét is kérdezték Rowland esetleges távozásáról, a Nissan motorsportprogramjának igazgatója azonban nem kívánta kommentálni. Ugyanakkor úgy tudni, már sorra térképezik fel az alternatívákat a Nissannál, a brit versenyző pótlása kapcsán többek között Danyiil Kvjat neve is felmerült, aki jelenleg az Alpine Formula–1-es csapatának tartalékversenyzője – ez azonban nem jelentene gondot, mivel az Alpine a Nissan partnere.

Kvjaton kívül több, jelenleg aktív Formula–E-versenyző leigazolásán is gondolkodnak a csapatnál, akiknek a mostani szezon jár le a szerződésük. Az orosz versenyzőt már a szezonközi újoncteszten kipróbálták volna, csak törölték a gyakorlást, miután a párizsi ePrix kiesésével két versenyt is rendeztek a valenciai aszfaltcsíkon.

Viszont könnyen lehet, hogy egy másik ex-F1-es mellett dönt a Nissan e.dams, ugyanis Alexander Albon szerződtetését is pedzegették már. Annak idején a thai-brit versenyző egyszer már megállapodott a csapattal, de utána a Toro Rosso leigazolta F1-es pilótának, így került végül Rowland a csapathoz.

Fotó: Sam Bagnall, Sam Bloxham / Motorsport Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6716602288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása