Rajt-cél sikerrel szerezte első F3-as győzelmet Leclerc öccse

Négy nullázás után Arthur Leclerc-re is rámosolygott a szerencse, győzelemmel szerezte első pontjait a Formula–3-ban a Ferrari F1-es versenyzőjének öccse. A Prema hármas dobogója a végén úszott el.

02_arthur_leclerc_prema_racing_c_formula_motorsport_limited.JPG

Alekszandr Szmoljar délelőtti győzelmét követően egy újabb fordított rajtrácsos sprintverseny következett a Formula–3-ban, ami ezúttal az első versenyen elképesztő felzárkózást bemutató Arthur Leclerc-nek kedvezett, aki így az élről várhatta a startot a Premával.

Miután Jak Crawford, a Hitech GP ifjú amerikaija beragadt a rajtnál, rögtön hármas Prema-vezetés alakult ki, pozíciócsere viszont nem történt Olli Caldwell és Dennis Hauger között az első kanyarkombinációban.

Sokáig úgy tűnt, hogy már nem is fog változni a sorrend, de a végén Hauger sikeresen átvette a második helyet, majd a hajrában Victor Martins leszorította a dobogóról Caldwellt. Ismételten nagy versenyt futott hazai közönsége előtt az Alpine akadémiáján pallérozódó MP-s pilóta, aki az eddigi két futamon összesen 16 helyet javított rajtpozíciójához képest.

Ennek köszönhetően pontegyenlőségben szorongatja Haugert a lista élén, de a norvégot sorolják előrébb a barcelonai főfutamon aratott sikere révén.

03_arthur_lerclerc_dennis_hauger_victor_martins_formula_motorsport_limited.JPG

Végül több mint négy másodperces fórral szerezte első F3-as sikerét Arthur Leclerc, az így szerzett 15 pontjával a tabella 10. helyére kapaszkodott fel. Az utolsó futamon azonban megint a mezőny végéről kell majd felzárkóznia Charles Leclerc öccsének.

A pénteki időmérő edzést megnyerő Frederik Vesti ezúttal a 10. helyen végzett, a főversenyen viszont a dán indulhat az élről. A hétvége harmadik, egyben utolsó futam vasárnap 11:40-kor rajtol, amit élőben közvetít az M4 Sport.

A második sprintfutam végeredménye (pontszerzők):

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr116598716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása