F1: Női pilótát igazolt Vettelék mellé az Aston Martin

Nagykövetként szerződtette a W Seriesben versenyző, a legújabb Bond-filmben is szereplő Jessica Hawkinst az Aston Martin F1-es csapata.

gp2104_101610_ms24768.jpg

A Williams fejlesztőpilótájaként tevékenykedő Jamie Chadwick után egy újabb versenyzőhölgy kerül a Formula–1 közelébe: szerdán délelőtt az Aston Martin versenyzői nagyköveteként jelentette be Jessica Hawkinst, aki idén a W Series második idényében is indul – az első szezont az utolsó, még automatikus indulási jogot jelentő 12. pozícióban zárta.

Mint ismeretes, a W Series ebben a szezonban számos alkalommal elkíséri az F1-et, így a megállapodás keretében Hawkins számos versenyhétvégén együtt fog dolgozni a csapattal, illetve szponzoreseményeken fogja képviselni azt. „Rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy az Aston Martin versenyzői nagykövete lehetek. Várom már, hogy együtt dolgozzak Lance Stroll-lal, Sebastian Vettellel, Nico Hülkenberggel és a többi csapattaggal” – mondta a 26 éves versenyzőnő.

Érdekesség, hogy Hawkins kaszkadőrsofőrként a Nincs idő meghalni című, legújabb James Bond-filmben is szerepel, ami egy kézenfekvő kapcsolódási pontnak tűnik, hiszen a 007-es ügynök is egy Aston Martinnal jár – arról nem is beszélve, hogy a gárda idei autóbemutatóján a James Bondot is megformáló Daniel Craig színész is részt vett.

Miután a legutóbbi naptárvariálások miatt egy héttel korábbra került a Francia Nagydíj, a W Series idei első fordulóját Ausztriában rendezik majd. A női versenyzőknek kiírt bajnokság naptárát nyolc forduló alkotja, a szezon az október végi Mexikói Nagydíj hétvégéjén zárul.

Fotó: Mark Sutton / Motorsport Images (Aston Martin F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9416565904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása