F1: Nézőkkel számolnak Mexikóban

Habár a Formula–E inkább a mexikói verseny áthelyezése mellett döntött, egyelőre úgy tűnik, az október végi Formula–1-es Mexikói Nagydíjat gond nélkül megtarthatják. A tervek szerint nézőket is be fognak engedni.

190025_mex.jpg

Ahogyan azt a beugró, majd kieső Török Nagydíj példája is mutatja, még több mint egy év után sem engedte szorításából a Formula–1-et a koronavírus-járvány. Köszönhetően az ausztriai duplázásnak az újabb változás még nem érinti a versenyek számát, ám még továbbra sem biztos, hogy mind a huszonhárom versenyt meg lehet tartani idén. Több, a versenynaptár második felében található forduló helyzetét is bizonytalannak látják a nemzetközi sajtóban.

Ebbe a kategóriába sorolják többek között a Mexikói Nagydíjat is. A 2015-ben visszatért Autódromo Hermanos Rodríguezre tavaly sem látogatott el a mezőny, a latin-amerikai országban ugyanis annyira súlyossá vált a járványhelyzet, hogy ideiglenes kórházzá alakították át a pályát. Nemrégiben a Formula–E döntött úgy, hogy a június közepén esedékes futamait a mexikóvárosi pálya helyett Pueblában tartja meg.

A gpblog.com próbált utánajárni az F1-es verseny sorsának, a pályától azt a tájékoztatást kapta a portál, hogy a mexikói hatóságok dolgoznak a királykategória visszatérésén, és remélik, hogy a Mexikói Nagydíjat – a megfelelő óvintézkedések mellett – akár nyílt kapukkal, nézők előtt is meg tudják rendezni. „Ezeket az intézkedéseket most is vizsgáljuk, hiszen még több mint öt hónap van hátra a versenyünkig, a megfelelő időben megosztjuk majd ezek részleteit” – teszi hozzá a közlemény.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6116561614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása