WTCR: Őrült fokozatra kapcsolt Tassi, a futamgyőzelem a következő lépés

Intenzív edzésprogrammal és az első győzelem reményével készül harmadik WTCR-szezonjára Tassi Attila, aki fél év után először a múlt héten ülhetett vissza a Hondába.

02-attila-tassi-scaled.jpg

Két dobogóval zárta a tavalyi évet Tassi Attila, a Honda magyar versenyzője, aki idén már a harmadik szezonját kezdi a túraautó-világkupában. „Elég magabiztos vagyok annak kapcsán, hogy jobb lesz a teljesítményem, mint tavaly” – jelentette ki Tassi a WTCR sajtóirodájának adott interjújában. A 21 esztendős versenyző hozzátette, a tavalyi szezonban az első kettőt leszámítva nem igazán volt tiszta hétvégéje, sokszor hátrányban is voltak. Múlt héten azonban visszaült a Civic Type R TCR volánja mögé – fél év után először.

A Honda ugyanis a Nürburgring Nordschleifén tesztelt, ahol igen vegyes körülmények fogadták Tassiékat: havazott, esett, a nap is sütött. „Egyszer hóviharunk is volt, lenyűgöző volt. De ez a Nordschleife, mindig kiszámíthatatlan. Tudtunk menni néhány etapot, de nem igazán a beállításokról és az autó javításáról szóltak, mert az egyik kör száraz volt, a másik nedves, majd a kör felén esett, utána sütött a nap, azután esett a hó” – taglalta a szélsőségeket a magyar versenyző, ám mivelhogy június elején a Zöld Pokolban rajtol az idény, mindennek ellenére fontosnak tartotta a tesztet.

06-attila-tassi-scaled.jpg

Az elmúlt két évben jó eredményekkel zárt a 25 kilométeres németországi pályán (tavaly itt szerezte az egyik dobogós helyezését), így várja már a szezonnyitót, eredmények szempontjából pedig nem adná lejjebb a tavalyinál. „Remélhetőleg gyorsak tudunk majd lenni, de ezt majd csak a szabadedzés és az időmérő edzés után látjuk meg” – tekintett előre.

Tassi elárulta, hogy a 2020-as szezonzáró gyökerestül megváltoztatta edzésprogramját. Ennek részeként december óta minden nap két órán át teniszezik, emellett annak érdekében, hogy formában tartsa magát és izmot építsen, edzőterembe is jár. „Mindig is szerettem” – felelte arra a kérdésre, miért a teniszre esett a választása. – „Tavaly csak egy órát játszottam, de utána elkezdtem igazán megszeretni, ezért úgy döntöttem, többet fogok teniszezni. Csak egy éve kezdtem, de az edzőm azt mondja, máris sokat fejlődtem. Segít kikapcsolni, ezzel is pihenek, csak máshogy.”

03-attila-tassi-scaled.jpg

Nemcsak keményen edz a nemzetközi TCR-sorozat egykori ezüstérmese, de az étkezésére is rendszeresen odafigyel. „A legtöbbször, az esetek 90 százalékában csak vizet iszom és tartok egy jó étrendet. Ahogy egyre közelebb kerülünk a szezon kezdetéhez, ekkor válik a legszigorúbbá. Reggelire sonkás rántottát eszem, a teniszezés és a konditermi edzés között eszem egy proteinszeletet, mert csak 20 percnyi szünetem van. Az edzés után pedig rizst, csirkét és némi salátát eszem. Este pedig könnyed salátát, és talán csirkét és rizst újra” – mélyedt bele a részletekbe Tassi.

Ami pedig az idei szezonját illeti, most már a győzelem jelentené a következő lépcsőfokot számára, noha még mindig úgy gondolja, hogy a tanulófázisban tart. „Az első év teljesen a tanulásról szólt, tavaly már szereztem két dobogót, ami egy viszonylag rövid szezonban jó” – taglalta a helyzetét. – „Idén határozottan a futamgyőzelem a célom, mert ez a következő lépés. Utána már csak kiegyensúlyozottnak kell lennem minden hétvégén, de még mindig sokat tanulok.”

Fotó: FIA WTCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2416557750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása